@Steven_Hyde: No wlasnie myslalem ze Trump ma czerwony bo konserwa a ten liberal, ale widze ze to u nich tak jest przy prezydencie ustepujacym i obejmujacym stanowisko.
@legolas115: no taki stres, panie... Zobacz sobie Pepa Guardiole jak sie postarzal przez 4 sezony Barcelonie zdaje sie, a co dopiero glowa najwiekszego mocarstwa.
@Steven_Hyde: @Steven_Hyde: @Harmonijka: tu raczej chodzi o psychologie kolorow. Czerwony krawat to tzw krawat sily. W przypadku Obamy, ciemniejszy czerwony oznacza tez zaufanie.
Wszystko to takie p------y ale potrafia całkowicie zmienić odbiór innej osoby
@shuukre: @Steven_Hyde: Kolory mają działać na naszą psychikę, czerwony miałby oznaczać właśnie odwagę, racjonalne podejmowanie decyzji itd a niebieski miałby oznaczać zaufanie.
@Steven_Hyde: Nieprzypadkowe. Amerykańscy politycy w zasadzie używają już tylko tych kolorów. Czerwony sugeruje władzę, siłę, charyzmę itp. a niebieski wzbudza zaufanie.
@escabor: najśmieszniejsze jest to, że wg mnie jest to po prostu wykreowana przez speców od wizerunku bzdura dla wyciągania kasy. gdyby w koło ludziom nie powtarzali, że ten kolor znaczy to a inny tamto, to nikt nie zwróciłby na te niuanse uwagi ;) tzn. może tę powtarzalność kolorów zauważyłem, ale znaczenia mógłbym się domyślać właśnie na podstawie zasłyszanych wcześniej bzdur. i podświadomie też wg mnie to nie działa.
#heheszki #trump
źródło: comment_8nGvbm3qrdMFpK8OT9yxBPLXWFdWlZMV.jpg
PobierzWszystko to takie p------y ale potrafia całkowicie zmienić odbiór innej osoby