Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +653

mirko_anonim +3
✨️ Czy powinienem się martwić o zaproszenie na Facebooku od fryzjerki? Ⓘ
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.

@poetakodu: z tej uczelni? No własnie nie chcę. Cenię to miejsce za to, że biorą pod uwagę opinie (ludzi z doświadczeniem, firm itd). Dzięki temu w tym czasie jak na innych uczelniach męczą się z całkami i prądem fazowym, to u nas uczyliśmy się programowania, wzorców projektowych, frameworków, Springa, .NET-a itd. Że potem ludzie mogą od razu iść do pracy i zacząć po prostu robić projekty, a
Hmm? to mam nadzieje ze nie są to studia inżynierskie, bo inżynier jednak by wypadało żeby miał jakąś wiedze. Na którym roku jestes?
Z tymi całkami to nie tak, że w ogóle nie mamy. Owszem mamy
@mk321: ale to na prawde nie ma znaczenia. Mogą wszystko w pascalu zrobić i będzie to miało taką samą wartość merytoryczną. Język 3 generacji to język 3 generacji a cała reszta związana ze składnią to kwestia wtórna która nie powinna być poruszana na studiach. Studia to nie jest kurs programistyczny tylko kurs informatyczny. Jak ktoś chce sie nauczyć tylko programować w
@Myrten: racja C++ ma trochę inne zastosowania. Może gier nie robimy albo jakoś mocno w automatykę czy systemy
Jest aktualizowana, ale większość tych aktualizacji to jest kopiowanie z innych języków, głównie
Może i C# ma więcej cukru składniowego, ale to nie znaczy, że wszyscy muszą w nim pisać. Chciałbyś, żeby tobie narzucili np. Pythona, bo on ma więcej mechanizmów (np. tuple są w nim od dawna)?
To takie zamknięte myślenie, a uczelnia ma pokazywać możliwości i pokazywać RÓŻNE mechanizmy.
W ten sposób przesiadłem się na C# jak do tego dodasz też inne ważne rzeczy :)
@Myrten: jakie wady ma Python? Poza tym, że framework do webu tzn. Django jest mizerny, no i poza tym, że trudno w nim znaleźć pracę?
Nie ma statycznej kontroli typów, bez tego ciężko mi go poważnie traktować.