Aktywne Wpisy
mam__pytanie +1028
#wykop40plus #wykop30plus #zwiazki #dzieci
Siedzę sobie, myślę i dochodzę do wniosku, że nasralem sobie do życiorysu.
Kiedyś 90 procent mojego czasu zajmowała rozrywka i planowanie rozrywki.
Potem poznałem obecna żonę. na początku chyba było fajnie, coraz trudniej sobie przypomnieć.
Ale od urodzenia dzieci to koszmar.
Potem doszła roszczeniowość i handel dupa (waluta wymienna jak jesteś posłuszny)
Potem nawet to było #!$%@?, aż wreszcie przesadziła i któregoś dnia powiedziała, że już tego nie
Siedzę sobie, myślę i dochodzę do wniosku, że nasralem sobie do życiorysu.
Kiedyś 90 procent mojego czasu zajmowała rozrywka i planowanie rozrywki.
Potem poznałem obecna żonę. na początku chyba było fajnie, coraz trudniej sobie przypomnieć.
Ale od urodzenia dzieci to koszmar.
Potem doszła roszczeniowość i handel dupa (waluta wymienna jak jesteś posłuszny)
Potem nawet to było #!$%@?, aż wreszcie przesadziła i któregoś dnia powiedziała, że już tego nie
DoktorStyle +92
Czy to bardzo głupi pomysł zbudować swój rower?
Oczywiscie nie wszystko będzie używane, hamulce, przezutki, łańcuch, koła nowe, jedynie co to rama i widełki to bedzie wiekszy problem...
Chciał bym rowerk koniecznie z full suspension pic rel (nie jestem zawodowocem ale nie chce zeby mnie dupa bolała), koła 27 (moze i 26 pozniewaz mam zaledwie 171cm) nie jestem specjalistą od rowerów, miliona złoty tez nie chce dać za niego.
Udało by mi się zbudować coś sensownego za powiedzmy 3k - patrząc ze średnio wszystko mam za połowę ceny? specjalistą od budowy rowera nie jestem (informatyk here) ale myślę że bym sobie poradził :) Czy nie? Bo tez moze jakiś fachowca zaraz tutaj mnie uświadomić czymś co spali mój "projekt"
Z GÓRY DZIĘKI ZA POŚWIĘCENIE SWOJEGO CZASU :)
- rodzaj suportu i korby
- rozmiar osi z tyłu oraz piasty
- rozmiar osi z przodu oraz piasty (9, 15, 20)
- długość sterówki w amortyzatorze
- średnica kierownicy i rozmiar mostka
- szerokość opon
Jak masz takie upusty to może też i na rower cały niezły rabacik?
Największy problem jest z ramą bo na rynku wtórnym nie jest ich dużo a jak już to bardziej enduro/DH w luźnej sprzedaży.
@Ugolf: Wielkie dzięki za wpis. Jak powiedziałem uczę się i każda uwaga jest dla mnie cenna ! :) będe trzymał w głowie to co napisałeś
@jedzczarnekoty: rower będe uzywał moze 0-20h miesięcznie nie chciał bym wiecej dać
Tyle że jak chcesz szukać prawdziwych okazji to trzeba się przygotować że zajmie to
Dzięki za wpis!
@shusty: co
@NaxZST: każdy mój rower powstawał w taki sposób, to jest dość popularna praktyka
@kaktusx22: No też bez przesady. Za 3k dało radę parę lat temu kupić coś na BigHicie z Van Rem czy Vanillą razem z jakimś jakimś Domainem 302 albo porównywalnym sprzętem. Ale to też nie był tip top.
Z drugiej strony ja koło 2011 poskładałem za około 6k zjazdówkę na 3 letnim Norco Atomicu z DHX 5.0, 888 RC2x z przodu.
Wszystko w temacie :)