Wpis z mikrobloga

@CrtZ: Ten typ mi się ciągle będzie kojarzył z "nie zabijajcie nas". Skąd oni go wytrzasnęli, nie wiem. Ja dałbym go na góra wiceministra trzeciorzędnego ministerstwa, żeby się nie pokazywał, a tu k---a minister spraw zagranicznych...
  • Odpowiedz
@pk347: Co zrobisz jak nic nie zrobisz :) Ludzie srają się do Niemców z którymi w przeważającej mierze żyliśmy w zgodzie i jednocześnie mają sentyment do Rosji xD I RP rozwaliła w dużej mierze polska szlachta swoim hehe pojmowaniem wolności, w II RP rząd nawoływał do bicia Niemców po czym bohatersko s--------ł aby stworzyć rząd na uchodźctwie, ciekawe jak byłoby teraz.
  • Odpowiedz
@M4CH3T4: Obecny poziom życia zawdzięczamy w największej mierze dawnemu ZSRR i jego bratniej pomocy po drugiej wojnie światowej. Istnieje zależność pomiędzy ilością konfliktów a nastawieniem państw do siebie. Poza tym chociażby teraz Rosja nadal traktuje nas jako utraconą strefę wpływów co się nigdy nie zmieni
  • Odpowiedz
@zirytowana_plaszczka: @pk347: Ja się tylko dziwię, wręcz nadziwić się nie mogę (ze strachem w oczach) że reszta rodaków, w szczególności ta popierająca PiS, nie widzi tej FALI głupoty, która doprowadzić może do tragedii a która codziennie wylewa się z przygłupich ust Waszczykowskiego, Macierewicza i posła Kaczyńskiego.
  • Odpowiedz
@zirytowana_plaszczka: Rozumiem, że 6 lat wojny, mordowanie ludności cywilnej, ograbienie wielu dzieł sztuki(które w dużej mierze nie wróciły do kraju), spalone miasta, wsie, doszczętnie zniszczona Warszawa to nic? Oczywistym jest, że bieda i zacofanie to skutek komunizmu przyniesionego na sowieckich bagentach, jednak umniejszanie skutków wojny jest haniebne. Niemcy mogły nas nie atakować od 966 do XVIII wieku, ale to najnowsza historia ma wpływ na nasze życie, a w tę najnowszą
  • Odpowiedz
@M4CH3T4: To nie jest nic, poza tym to że Warszawa została zburzona jest winą - moim zdaniem błędnej decyzji o rozpoczęciu powstania. Nie wiem na co panowie dowódcy liczyli. Nie umniejszam strat zadanych przez Niemcy ale rachunek ten jest zdecydowanie większy jeśli chodzi o Rosję. Nie wierzę w to aby elity i obywatele kraju na wschodzie zmienili swoje nastawienie w przyszłości. W obecnym stanie politycznym i sytuacji międzynarodowej wolę ingerencję
  • Odpowiedz
A jakie jest podobieństwo w sytuacji Polski i sytuacji Wietnamu Południowego?
Wydaje mi się, że niektórzy "znawcy" geopolityki coś tam poczytali o historii i już zgrywają wielkich specjalistów.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chciałbym żeby Amerykanie tak wspierali Polskę jak Wietnam Południowy - wina w upadku Wietnamu Południowego nie leży po stronie amerykańskiej, a po stronie wietnamskiej - mając mnóstwo nowoczesnego sprzętu elity sajgońskie przesrały swój kraj nie walcząc z
  • Odpowiedz