Wpis z mikrobloga

Mirki mam kilka pytan. Auto kupuje jutro ale musze ubezpieczenie juz zalatwic na nie bo nie ma. Auto z niemiec gosc sprowadzil i jak to bywa nie ma nic oplacone. Wszystko musze sam zalatwic sobie lacznie ze spisaniem umowy z "niemcem". Przechodzil ktos ostatnio przez to ? Wziac normalna umowe kupna sprzedazy i wpisac wszystko ? Oczywiscie po polsku juz. Skany dowodu mam poki co tylko. #samochody #motoryzacja #samochod #pytaniedoeksperta #bmw #audi
  • 17
@boss69: weź tylko pod uwagę, że jeśli coś z autem będzie nie tak to handlarz umyje rece bo umowę masz z kimś innym. Ja bym odpuścił, szczególnie przy starszym aucie. Sam kupiłem jakoś czas temu e90 od handlarza z roczną gwarancją, niby z autem było wszystko ok ale za parę miesiecy bardzo się przydała ta gwarancja (uszczelniacze zaworowe) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Marek_Kodrat: @boss69: z tego co pamiętam, to tłumaczenie briefu, to do wydziału komunikacji... w urzędzie celnym chcieli ode mnie tylko umowę: kopia i oryginał do wglądu; wziąłem ze sobą tylko kopię i też przeszło.