Wpis z mikrobloga

Ciągle widzę pretensję o odstrzał żubrów. Dla wszystkich niedouczonych pseudoekologów, czerpiacych wiedzę chociażby z LPM polecam obejrzeć a później możemy podyskutować.

#przyroda #las #ekologia #myslistwo #lowiectwo #dorotkapoluje #ciekawostki
i na prośbę #ladnapani

Dodałam także znalezisko - warto wykopać - nich trafi do większej ilości odbiorców
http://www.wykop.pl/link/3563233/sprostowanie-co-do-odstrzalu-zubrow/
dorotka-wu - Ciągle widzę pretensję o odstrzał żubrów. Dla wszystkich niedouczonych p...
  • 223
  • Odpowiedz
@InzynierBiotechnik: To było tak pół-serio ( ͡° ͜ʖ ͡°) ktoś kto arbitralnie stwierdza, że 115tys osób to pijaki, złodzieje i w ogóle to podludzie chyba nie zasługuje na poważną rozmowę a jednak zobacz - grzecznie i fachowo z tobą rozmawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Gimbazjon303: A kto arbitralnie stwierdza że 115 tyysiecy osób to pijaki i złodzieje?

On napisał że w PZŁ
  • Odpowiedz
@Zenon_Czosnek: No prawie, ale nie do końca ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Paśniki z założenia są to punkty (przeważnie) stałe, nie strzela się tam do zwierząt by nadal tam przychodziły i sobie jadły w spokoju.
Nęciska i nęcenie to swojego rodzaju wabienie zwierzyny. Trochę tak jak się używa wabików na lisy itp.

Co do @InzynierBiotechnik to on stwierdza

Z tym wszystkim jest taki problem, że myśliwi to #
  • Odpowiedz
@Gimbazjon303: Przekonuje mnie taka opcja, żeby zaorać to co teraz jest, czyli związek będący reliktem komuny, pełen jakiś januszy alkoholików, bez wykształcenia, pomyślunku ekologicznego, jakiegokolwiek pomyślunku. Niezbędny czasami odstrzał oddać w ręce leśników, to ludzie którzy najczęściej kochają zwierzęta, przyrodę, są dość dobrze wykształceni, po studiach, na jakimś poziomie, więc raczej wyzbyci pustego sadyzmu, atawizmu i tego całego prymitywizmu, chęci urządzania orgii nad znęcaniem się nad zwierzętami, leczącymi kompleksy nieudanego życia,
  • Odpowiedz
@InzynierBiotechnik: Znowu kolego kulą w płot ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pomijam już z litości te wyzwiska (w sumie jak się je wytnie to niewiele z twojej wypowiedzi zostaje...)

Wiesz, że wielu myśliwych to też leśnicy ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W Polsce w Lasach Państwowych pracuje 28tys ludzi xD (nie wszyscy w terenie, są to dane razem z pracownikami biurowymi)
I jak sobie
  • Odpowiedz
@Gimbazjon303: Jakich obowiązków? Niezbędne odstrzały, np. chorych na choroby zakaźne zwierząt byliby w stanie wykonać, a cała reszta to niepotrzebna sadystyczna przyjemność, która by się zlikwidowało. Tak, są oczywiście leśnicy myśliwi i o to chodzi. Łatwiej wykonałoby się takie przejście o którym piszę. W skrócie chodzi o odcięcie od broni, od sadystycznego znęcania się nad zwierzętami tych wszystkich zdegenerowanych komuną januszów, bez jakiegokolwiek wykształcenia, poziomu. To że ileś osób należy do
  • Odpowiedz
@Gimbazjon303: A co mnie obchodzą inne państwa.
A ilu członków ma związek anonimowych alkoholików?
To że ktoś pije wódkę na świeżym powietrzu, albo ucieka w nocy na ambonę, bo ma brzydką żonę w domu nie robi z niego myśliwego robiącego cokolwiek pożytecznego.
Chciał se janusz powiększyć penisa, mieć broń żeby straszyć sąsiadów, żonę, to został myśliwym i od 30 lat nie wyszedł nigdzie dalej niż swój bar na wsi, nie mówiąc
  • Odpowiedz
@dorotka-wu: Wszystko spoko, ja ogólnie popieram odstrzały, teraz nie mogę się doprosić aby zrobili odstrzał dzików w moim rejonie bo nie można jeździć bezpiecznie, 2 znajomych i 2 nieznajomych ma już rozwalone fury. Ale chciałbym zobaczyć sprawozdanie z wydatków na te paśniki i lizawki. Wtedy może każdy pseudo ekolog by może mordę zamknął.
  • Odpowiedz