Wpis z mikrobloga

• 1
@mynameis60 @adriano30 dzięki za zawołanie.

@lamiesobie

Znam mega dużo ludzi którzy robili kurs cnc i roboty nie mieli. Angole nie chcą przyjmować po kursie bez doświadczenia. Po drugie chyba nawet wiem o jakim kursie mówisz (przez polaka organizowany?) jeśli tak to daruj sobie nic się nie nauczysz... Ale znam firmy gdzie przyjmowali bez doświadczenia, uczyli wszystkiego a potem sam na własną rękę się doszkalales np. Kursem. Próbuj znaleźć robotę
  • Odpowiedz
@innv: jakieś podpowiedzi co do szukania takiej pracy? nazwy stanowisk albo coś pomocnego? czy po podstawowym kursie autocada można coś ugrać? Barnsley i okolice.
  • Odpowiedz
@Lanza: jestem!

@lamiesobie:

Znam osoby które zostały w ten sposób przyjęte do pracy ale stawki są wtedy słabe ( 8-9f/h max ). Jeśli jesteś w stanie to wytrzymać przez 6-12 miesięcy potem możesz celować w coś lepszego ( o ile w tym czasie przyswoisz odpowiednią dawkę wiedzy ). Aha, i tak jak mówisz, na południu jest naprawdę sporo zakładów zajmujących się CNC i pochodnymi branżami.
  • Odpowiedz
@TurboBlejzer: chyba bede probowal, co prawda stawki o ktorych piszesz to finansowy krok wstecz, ale chcialbym sie przebranzowic i uczyc sie czegos nowego, poza tym z doswiadczeniem w CNC moglbym uderzac w przyszlosci do Norwegii, zawsze tam chcialem pomieszkac
  • Odpowiedz
  • 0
@rebmib w okolicach barnsley szukają zawsze do fabryki mebli. Wiem że tam coś wycinali w drewnie itp. A co masz googlac to "operator Cnc" lub "cnc mechanist" i patrz co wymagają :)
  • Odpowiedz
  • 0
@innv no właśnie jak wpisuje cokolwiek z cnc to zawsze experienced a i tak zawsze wysyłam cv, myślałem że może jest jakieś pośrednie stanowisko, właśnie chyba spróbuję z tą fabryka mebli, może akurat :)
  • Odpowiedz
@rebmib: znałem jednego gościa co pracował jako operator przy maszynach wlasnie tam. Ogólnie w tych okolicach jest mega słabo z CNC. Barnsley i okolice nie słynną z h-tech engineers ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz