Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +492
Widzę na wykopie częste posty o budowie taniego domu, więc podpowiem Wam z doświadczenia, co robić, by nie skończyć z domem za 1,000,000 (albo 6000 zł/m^2 do deweloperskiego), a jednocześnie sensownym, z którego będziesz zadowolony:
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
Napisałem bota ( @GolGifBot ), żeby ułatwić sobie (i innym) oglądanie bramek w tagu #golgif (sorry za spam tagiem, ale - jakby nie było - sprawa dość ściśle związana z tym tagiem) - bot pobiera z Reddita linki do bramek z zakończonych spotkań i wrzuca je na Wykop, dzięki czemu wszystko mam w jednym miejscu. Założyłem mu osobne konto, żeby ludzie mogli obserwować / czarnolistować bota, a nie mnie. Niestety dostęp do API Wykopu można dostać dopiero po miesiącu od rejestracji, ale cóż - postanowiłem, że napiszę do Wykopu i zobaczę, czy nie można tego załatwić wcześniej, w końcu cel "ku społeczności" Mikrobloga, konto mam od bodaj 7 czy 8 lat... Dla nich to pewnie kwestia odhaczenia pola w formularzu. Napisałem na Mirko pod tagiem #administracja, ale tam chyba nikt z Wykopu nie zagląda (?!), więc zasugerowano mi, żeby skorzystać z formularza Pomocy. No więc napisałem 13 grudnia - screen poniżej. Do dnia dzisiejszego nie dostałem odpowiedzi. Ani be, ani me, ani nawet s--------j. Dzięki bulwo!
No nic, poczekałem miesiąc - trudno, chcę w końcu zacząć odpalać bota na jego własnym koncie, bo porządek musi być; dodaję aplikację aby móc skorzystać z API i... Za mała aktywność na koncie, aplikacja musi zostać aktywowana ręcznie. Zgłoszenie wisi już jakoś tydzień chyba (głowy nie dam, daty zgłoszenia nie pokazuje, a pamięć kiepska) i dalej "Aplikacja oczekuje na akceptację". Ani be, ani me, ani spadaj na drzewo.
A bot oczywiście sobie dalej śmiga na moim koncie, więc wielkiego problemu nie ma, ale mam ból d--y o bycie kompletnie, stuprocentowo olanym przez Wykop robiąc coś, co w jakiś tam (bardzo skromny, ale jednak) sposób "dodaje" pewną wartość dla użytkowników Mikrobloga...
Wniosek?
1. Bądz aktywnym Wykopowiczem od 7-8 lat
2. Chciej zrobić coś dla społeczności Mikrobloga
3. Poświęć na to prywatny czas, którego nie masz za wiele z dwójką dzieci lvl. 0.2 i 2
4. Chciej zrobić to "porządnie" (osobne konto dla bota)
5. Zostań kompletnie olany przez #wykop / #administracja
6. Odpalaj swojego gównobota na swoim własnym koncie do końca świata i o jeden dzień dłużej.
7. Brak profitu.
#oswiadczenie / #oswiadczeniezdupy
Wołam @bersking @Mary_Jane @michaszekpetarda @Kolikowski54 @janusz-lece bo obserwujecie bota, więc może Was to interesuje dlaczego jeszcze nic tam nie ma :/
Już chciałem wejść cały na biało i się p-----------ć z pytaniem hurr czy chodzi Ci o 2 miesiące z zapisem 0,2 durr? Bo jeśli tak to jest to błędny zapis bo rok to 12 miesięcy, a nie 10 więc mamy tu przekłamanie gdy zapisujemy dziesiętnie. Ale obliczyłem sobie, że prawilnie patrząc
@Widzet: Dokładnie tak to policzyłem i jest to w 100% celowe (i poprawne) - to, że coś się nie dzieli przez 10 czy 100 nie znaczy, że nie można podać dla tego czegoś wartości procentowej, czyż nie? ;-)
@Regis86: Za chwilę sprawdzę dlaczego zgłoszenie nie zostało zaakceptowane i postaram się pomóc w jego akceptacji.
@JazzJackrabbit: O ile dobrze pamiętam - dostał informację, że otrzyma pozwolenie, ale miał podesłać login konta przy którym potwierdzimy zgodę. Nie zrobił tego, konto założył dopiero po 2-3 miesiącach od rozmowy mailowej nie informując o tym. Formalnie więc zgoda nie pojawiła się na jego koncie.