Wpis z mikrobloga

@Rabusek: no 2 osoby kupiły łącznie 2 sztuki, możesz mieć nawet, że 2 osoby kupiły 3 sztuki i będziesz wiedział że jedna z nich kupiła 2 a druga 1. Jest to informacja dla Ciebie jako kupującego, że np zobaczysz że kupiono 10 tysięcy sztuk, to myslisz sobie dobry towar, ale po to masz też drugą informację bo może się okazać że to 1 osoba tyle kupiła :)
@Rabusek: Opcji jest parę ;D prawdopodobnie ktoś kupił przez konto znajomych / multikonto aby wypromować aukcje a potem cofnął transakcje :D

druga opcja to to że ludzie są #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°) i nie sprawdzą wcześniej innych opcji :D u mnie w firmie np kupili klimatyzatory 2 tysiące drożej niż wszędzie indziej bo tak (cenę podnieśliśmy bo czekaliśmy na dostawę a jeszcze nie można było edytować
@tony_soprano też nie do końca trochę zbyt chaotycznie napisałem.
Często u nas jest tak że konkurencja sztucznie nabija sprzedaż z lewych kont aby wskoczyć wyżej w wyszukiwarce. (odbiór osobisty + płatność gotówką allegro nie ma jak tego sprawdzić) i musza jedynie zapłacić koszty prowizji od sprzedaży

Faktycznie podnoszenie ceny ze względu na stan magazynowy jest częstą techniką ( o tym wspomniałem że mieliśmy cene 2 tyś wiecej za produkt) bo szkoda hajsu