Wpis z mikrobloga

@Frank_Costello: u mnie tak się składa, że rosyjskiego kompletnie nie rozumiem, ale bardzo lubię ten język. Wiesz, coś w stylu że wszyscy zachwycają się językiem francuskim (dla mnie brzmi jak dławienie się kutasem, ale co kto lubi), a dla mnie jednym z najbardziej dźwięcznych i piękniejszych języków jest właśnie rosyjski. Nie mówię, że słucham go non stop, ale lubię, poza tym mam wrażenie (głównie dzięki Tobie), że rosyjski rap stoi
  • Odpowiedz
wszyscy zachwycają się językiem francuskim dla mnie brzmi jak dławienie się kutasem

@frikuu: Mam tak samo xD

Polecam rosyjski, jest dźwięczny i bardzo przyjemny. Dzięki, muszę zacząć na nowo wrzucać coś pod te tagi bo mi rosyjskojęzycznych cumpli, którzy też coś wrzucali ubywa. Ja lubię ten uliczny rosyjski rap, jest dobry i mocno zróżnicowany ale jeśli chodzi o jakieś bardziej mainstreamowe rytmy to też jest czego posłuchać.

Na tych kanałach,
  • Odpowiedz
@frikuu: Dużo zależy od nauczyciela. Ja w liceum miałem bardzo spoko nauczycielkę i pokochałem ten język, na studiach przez 3 lata miałem tak wredną babę, że aż odechciało mi się go uczyć ale postanowiłem to robić na własną rękę i miłość odżyła na nowo. Nie jest to jakoś bardzo trudny język, polski nam trochę pomaga trochę przeszkadza przy, niektórych odmianach ale ogólnie nauka nie jest ciężka. Pod tagiem #jezykrosyjski
F.....o - @frikuu: Dużo zależy od nauczyciela. Ja w liceum miałem bardzo spoko nauczy...
  • Odpowiedz
@Frank_Costello bierz sie za @aloszkaniechbedzie juz jest Twoja ( ͡ ͜ʖ ͡)

A tak na powaznie to dzieki za wrzuty, mam taka samo nie znam ni w zab rosysjkiego ale mi bardzo pasuje ten ejzyk, i ciagle gdzies tam tli sie mysl zeby sie go w koncu nauczyc.

Dzieki za wrzuty, polowa mojej "rosyjskiej playlisty" to numery od Ciebie.( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@proba1: Frank jest jak brat, "narzeczonego" już mam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a tak na poważnie, też nie raz myślałam, żeby pouczyć się rosyjskiego, tak na poziomie podstawowym
po prostu mi się podoba
a ja pochodzę ze wschodu i mój "białostocki" polski już zaciąga w ruskim klimacie i ogólnie
  • Odpowiedz