Aktywne Wpisy
GabrielOcello +401
Rozumiecie w ogóle bekę, że pomimo tak dużego sprzeciwu społeczeństwa pachoły z rządu dalej kminią jak tą j----ą ustawę przepchnąć dalej, bo im tak pan deweloper powie? To jest taka abstrakcja, że nie mogę xD ja wiem, że myślenie o rządzie, który działa w służbie obywateli to jakaś utopia, ale to jest już srogie mafijne działania i łapówkarstwo, a oni się nawet z tym nie kryją. Jak se myśle kogo mamy w
mickpl +632
Jak te patałachy serio przegłosują 0% które zrujnuje życie dziesiątkom tysięcy młodych ludzi, którzy stali w nocnych kolejkach i wepchnęli ich o margines błędu na sejmową większość - to powinni przez tych samych ludzi zostać wywiezieni na taczkach.
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Tytuł: Filary ziemi
Autor: Ken Follett
Gatunek: historyczna
★★★★★★★☆☆☆
Akcja książki dzieje się w XII-wiecznej Anglii. Punktem, wokół którego kręci się cała akcja, jest budowa nowej katedry w Kingsbridge. Książka, tak jak i budowa w tamtych czasach, jest baaaardzo długa. Moim zdaniem wyszło jej to na plus - zżywanie się z bohaterami i troska o ich losy jakby poprawia jej odbiór. O innych zaletach nie będę pisał. Jest to po prostu kolejna dobra powieść historyczna, natomiast nie jest to nic wyjątkowego. Na minus - postaci są skrajnie czarno-białe. Nie ma stanów pośrednich - bohaterów trochę dobrych albo trochę złych. Nie ma postaci kontrowersyjnych, niejednoznacznych. Tego bardzo mi brakowało. Poza tym odnosiłem wrażenie, że autor trochę zbyt często powtarza niektóre informacje, tak jakby czytelnik nie mógł ich zapamiętać za pierwszy razem. Nie wiem co to miało na celu.
#bookmeter