Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki zwracam się do Was po poradę i mam nadzieje, że nie pobijecie.
Jak piłem piwo to przeważnie Perła chmielowa, ale ostatnio mi nie podchodzi w ogóle nie dobra w smaku, kupowałem też Amber chmielowy na początku wydawało mi się świetne ale teraz też już jakieś takie dziwne no i kupiłem ostatnio Namysłów Pils i taka woda o posmaku piwa, chociaż kiedyś też lepsze się wydawało.
I teraz mam pytanie jakie piwo wybrać? Jest masa tych piw, różnych rodzajów, 150 browarów itd. coś tam próbowałem, niektóre nawet całkiem dobre ale chciałbym coś jak właśnie te lagery sprzedawane w sklepach ale aby było ono pełne a nie czuć taki posmak wody, aby było czuć smak chmielu ale aby nie było mega gorzkie gorzkie(po czasie pewnie się przyzwyczaję i granica się przesunie jak z jedzeniem ostrego ale jak narazie to Pilsner Urquell wydawał mi się dość mocno gorzki). Czy znajdzie się takie piwo? No i żeby nie kosztowało 15zł za butelkę( ͡° ʖ̯ ͡°)

#piwo #craftbeer #pytanie
  • 11
A czy ktoś orientuje się jeżeli chodzi o piwo Lubusz z browaru Witnica? Widziałem u siebie i jestem ciekaw, następnym razem i tak zapewne zakupię.
No i jest też Komes potrójny i poczwórny, też sobie kupie na spróbowanie zapewne.

@admund: kormorana jasnego z tego co pamiętam biłem w pubie w Wawie i był przyjemny, trzeba będzie się zaopatrzyć.
@PennerBlack: właśnie widziałem u siebie w sklepie z Kormorana Świąteczne, chyba tez