Wpis z mikrobloga

Jak się ludzie nie ogarną, to się pewnego dnia obudzą na przesłuchaniu przed kolegium smutnych panów w brunatnych koszulach, tłumacząc się dlaczego nie byli w niedzielę na mszy.

@FlasH: Wszystko się zgadza. Ale zaraz cię zawrzeszczą, że nic się nie dzieje, przecież nie ma obozów koncentracyjnych.
@FlasH: Ale tu nie chodzi o rasizm tylko o nastroje w społeczeństwie teraz mamy skrajnie antyislamski. Nie ma się co dziwić biorąc pod uwagę ostatnie wydarzenia za granicą. Do tego dochodzi śmierć naszego rodaka w zamachu, śmierć tego sebka i prosty tłum daje się sterować emocjom.

Można to oczywiście podpiąć pod rasizm i prawactwo bo tak jest łatwiej i nie trzeba za bardzo myśleć

U mnie w pipidówie na Mazurach 40
@FlasH: Jakich argumentów? Propaganda działa w obie strony i trzeba być idiotą, żeby po
1. Dzielić świat na prawactwo i lewactwo
2. Sądzić, że w Polsce istnieje tylko propaganda antyislamska, a nie ma tej proislamskiej

Skoro jesteś taki przeciwny propagandzie to czemu nie walczysz z obiema stronami tylko z tą "prawacką"

Mózg masz wyprany jak większość na wykopie opowiadających się po jedynej słusznej stronie niezależnie czy to lewo czy prawo. Mam
@Kiedys_Mialem_Fejm: Przeciwstawiasz nawoływanie do nienawiści i nawoływanie do wzajemnego szacunku.
Pomysły żeby strzelać do pontonów i żeby pomagać ludziom.
Pokaż mi tą "propagandę" proislamską, którą można by porównać z nienawiścią, którą zieje prawica.

Nawet Terlikowski zaczyna się odcinać od tych ludzi pokroju Mariana Kowalskiego i Winnickiego.