Aktywne Wpisy

Sathanas_Gloriam +123
Widzę, że na główną wleciał news o 12-latku, który zginął pędząc na elektrycznej hulajnodze i zaczęły się rozważania co zrobić, żeby poprawić sytuację. Żeby zobrazować skalę absurdu tego, gdzie żyjemy, podam przykład reportażu z Faktów TVN właśnie o wypadkach nieletnich na takich hulajnogach.
Otóż wyobraźcie sobie, że DWUKROTNIE wyemitowano praktycznie identyczny materiał i jako rozwiązanie problemu podano wprowadzenie nakazu jazdy w kaskach. TAK, TYLKO TO.
Nie było ani słowa o wpajaniu dzieciakom bezpiecznej
Otóż wyobraźcie sobie, że DWUKROTNIE wyemitowano praktycznie identyczny materiał i jako rozwiązanie problemu podano wprowadzenie nakazu jazdy w kaskach. TAK, TYLKO TO.
Nie było ani słowa o wpajaniu dzieciakom bezpiecznej

NuncjuszPapieski +39
Jestem generalnie dość nowy w tym uniwersum i nie mogę zrozumieć jednej rzeczy. Klapek ma córkę Junku z tą Khmerką, tak? Dlaczego on jej nie ogarnie obywatelstwa/paszportu polskiego? Przecież to byłaby dla jego córki mega korzyść w przyszłości jakby się chciała wyrwać z tego kraju 3 świata. Z ciekawości patrzyłem na formalności i wychodzi na to, że z racji, że w PL jest prawo krwi to ona ma od razu polskie obywatelstwo,

Oczka wyjdą z orbit ヽ(◉ ͜ʖ◉)ノ
#kawa #kawatime #dziendobry #cotahannah
źródło: comment_W3APLItKkdva9YVJ4CFcZ94BSQVAhdLC.jpg
Pobierz@efceka: AAAAAAA ZNALAZŁAM! Litrowo tako, na kapuczinę.
@yacolek: I pewnie pijak. Bo jak pijak to złodziej!
@Kozak_Lkr: Sen jest dla słabych.
@johny-kalesonny: Siemens EQ.5 macchiatoPLUS
źródło: comment_oazZlz6GLPCS2rACtJxPDLFyyN18a4fb.jpg
Pobierz@Hannahalla: no mówiłem ze złodziej, ekspresy za 2 Tysionce kupujo! Jak w tej Polsce ma być dobrze kiedy ten lewandoski zarabia miliony a tu szanowany obywatel po zawodówce ma 1500 na życie ehhhhh ehhhh albo ten lis z telewizji pisiont tysięcy na miesiąc. Chamstwo i złodziejstwo!!!!!!!!
@Hannahalla: Ten sam model. Poza tym że trochę wytarło się sreberko na przycisku start to działa jak pierwszego dnia. Dziennie robi 2-3 kawy w weekendy więcej (w tym żona pije głównie białe). Zintegrowany spieniacz mleka super sprawa. Środek czyszczę raz na miesiąc, odkamieniam jak woła (ale środek kupiłem w płynie z alllegro). Kaw kilka próbowałem ale najbardziej nam smakuje lavazza crema e gusto z biedronki.
źródło: comment_35LQApA3DqIzOhhRNOobIBmqxwChdWhF.jpg
Pobierzźródło: comment_DTDj6sFMLZhikV6wGEV7pCPetun3zMVY.jpg
Pobierz@kris_me: Od Finest Coffee stuprocentowe arabiki - uwaga - nie są kwaśne! Już zamawialiśmy kilka rodzajów (mniejsze opakowania, dla testu) i są dobre. Ja sobie upodobałam tę arabikę, opakowanie po lewej stronie.