Wpis z mikrobloga

Pytanie. Tak, tak, wiem że tylko #vive albo #oculusrift to prawdziwy VR. Ale chce jak najmniejszym kosztem spróbować jakieś karuzeli na pseudo VR to kupić cardboarda za 10 PLN czy taki 3D VR BOX 2.0 za 30 PLN da ciut lepszy efekt?? CZy to jedna lipa i mam brać cardboarda??? Tylko nie piszcie że Dreamz 2.0 to już całkiem spoko bo mówię priorytet to jak najmniej $$$. Dzieki

#vr #technologia #virtualreality
asddsa123 - Pytanie. Tak, tak, wiem że tylko #vive albo #oculusrift to prawdziwy VR. ...

źródło: comment_TEIvAF99l8QvGZa6ibWu83T5GwaGruzD.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
kupić cardboarda za 10 PLN czy taki 3D VR BOX 2.0 za 30 PLN da ciut lepszy efekt

@asddsa123: nie wiem jak vrbox, ale ogólnie - plastikowe google dadzą ciut lepszy efekt. Natomiast zgadzam się co do tego, że zrazisz się do VR.

Są jeszcze cardboardy premium, z lepszymi soczewkami, ale problem jest taki sam - telefony się jeszcze słabo nadają do VR.
  • Odpowiedz
@asddsa123: VRboxy, hykkery itd. dają gorszy efekt niż cardboardy, bo mają gorszą optykę. Kup Carboardy za te kilkanaście zł, natomiast nie spodziewaj się cudów :)

@TwigTechnology: Fakt, nadal problem jest z "siatką na owady", przy czym np. na moim telefonie z mimo wszystko kiepską rozdziałką (P9) efekt był lepszy, niż na pierwszej developerskiej wersji oculusa
  • Odpowiedz
@testuje: po pierwsze rozdzielczość ekranu, po drugie wydajność (a właściwie jej brak), po trzecie - kompatybilność akcesoriów w ramach całego środowiska (raz coś działa z padem, innym razem tylko z przyciskiem na cardboardzie, albo z niczym). No i po czwarte - biblioteka softu jest słaba. Ot oglądniesz parę niedorobionych tech demek, kilka filmików i nie ma nic więcej.
  • Odpowiedz