Wpis z mikrobloga

Czasami myślę, że łatwiej byłoby się po prostu zabić, nie mam rodziny i nie będę miał, z nikim się nie zwiążę (nie mogę jestem homo i jednocześnie wierzący, czego nie zmienię) do Polski wrócić nie bardzo chcę, bo ludzie zaczną pytać "czemu jesteś samotny, jesteś gejem?" Albo po prostu będą szykanować (mieszkam na wsi, więc wiecie jak to wygląda). Tu #uk jest w miarę ok, tylko jestem samotny, mimo tłumów ludzi wokół mnie. Jak ja nienawidzę tego że żyję! Ale oczywiście skończyć ze sobą mi nie wolno (bo przecież samobójcy...). Czasami idę do kościoła, tylko po to żeby usłyszeć jak bardzo Bóg mnie kocha i jakie cudowne życie chce mi dać, oczywiście 99% najprzykładniejszych katolików. Mnie nienawidzi, mimo bycia chrzescijanami. Nie mam celu w życiu, bo jakby nie patrzeć to zostalem jego pozbawiony, każdy dzień jest taki sam. Właściwie nie wiem po co to napisałem, musiałem to z siebie wyrzucić.
(aha terapia reparatywna w moim przypadku nie zadziała, czyli nie mogę się wyleczyć) #zalesie #przegryw #oswiadczenie #emigracja #bog #kosciol #religia
  • 10
@Tomo95b: I wierzysz w to co mówi kościół, brawo. Jeśli bóg istnieje (JEŚLI), to bóg przecież według wiary chrześcijańskiej stworzył homoseksualistów bo jest stwórcą wszystkiego. Jeśli już masz wierzyć to wierz sercem.

Osobiście przestałam wierzyć mając lat 11, a później rozmowy o seksie mnie niesamowicie obrzydzały. Jestem aseksualną ateistką i dobrze mi z tym. Takie śmieszkowanie z samotnych osób to januszostwo :)
@Tomo95b: Są na świecie ludzie którzy nie mają kończyn, są ślepi, są głuchoniemi. są ubodzy i na co dzień nie mają co do garnka włożyć i jakoś brną przez życie.

Wprost uwielbiam takie wpisy jak twój, ty jesteś taki wyjątkowy, mało tego jesteś pieprzonym jasnowidzem bo już wiesz że TOBIE nie można pomóc! ty już pogodziłeś się z swoim wyimaginowanym losem i ty już wiesz że jesteś przypadkiem nieuleczalnym, nawet nie
@Tomo95b: Wierzący gej w Boga, którego ? Bo w tego z Biblii wziętego nie wierzysz, bo jakbyś poczytał Biblię i się dowiedział, że Bóg nie popiera homoseksualizmu to byś nie był homo, byś odwrócił isę od tego grzechu. W Starym jak i Nowym testamencie Bóg mówi o tym by takie osoby na śmierć zsyłać. Poczytaj Rzymian 1, na końcu jest napisane, wers 32 „Którzy poznawszy prawo Boże, iż ci, co takowe