Wpis z mikrobloga

#eu4

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-20th-of-december-2016.990006/

Nowe devdiary. W tym roku już patchy nie będzie, więc do nowego roku i dłużej możemy cieszyć się drogimi fortami, znerfionymi do gołej dupy Expansion i Exploration CB, Afryką która o mało nie wyprzedza Europy technologicznie dzięki instytucjom i masą innych problemów, które ludzie wypisali ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Dodatkowo wyszło na jaw, że główna osoba odpowiedzialna za AI odeszła z Paradoxu, więc przyszłość zapowiada się ciekawie.
  • 9
Daj ludziom żyć, prawie święta, a Ty chcesz by kolejne bugi wdrożyli. :)

@twisterro: ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Niestety to są rzeczy, których sam nie mogę naprawić, bo nie znam tak kodu gry. CB na prymitywów i obszary Trade Company nie wiem czy aby nie jest gdzieś zahardkodowane. Jak nie jest, to spróbuję to samemu przerobić aby było po staremu. Ta sama kwestia z institution spread. Aczkolwiek
@Ragnarokk: W pełni popieram, w końcu nie jest tak, że na początku kasy na wszystko brakuje a pod koniec jest jej tyle że nie ma jej na co wydawać.

@Khaine: Instytucje do dupy działają tu się w pełni z Tobą zgadzam. Jednak sam ich pomysł jest w mojej ocenie dużo lepszy niż to co było wcześniej. W końcu przynajmniej trochę na to wpływu masz jako gracz.

Poza tym wyluzuj trochę
@Akwer: Też uważam, że instytucje są spoko jako sam mechanizm. Jednak został tak na #!$%@? wprowadzony, że nie wiem czy w ogóle był testowany. Instytucje miały dawać szansę krajom spoza Europy aby coś znaczyć - cel szczytny i poprawny, bo nie wszystkie kraje były znowu tak bardzo za Europą i gdyby nieco się zmieniło w ich historii, to faktycznie mogłyby być nawet na równym poziomie. Ale obecnie to cała planeta jest
@Khaine: No to się zgadzamy jednak. Też uważam że mechanika instytucji jest mocno do poprawy natomiast sam jej pomysł dużo lepszy niż wcześniejsze grupy.

Co do złości myślę że wszystkich od czasu do czasu szlag trafia no ale dalej w to gramy :-) Uwagi masz celne ale to trochę jak #!$%@? się na pogodę czytaj niezależne od nas (tak, wiem że zależne od Paradoxu no ale na jedno wychodzi).