Wpis z mikrobloga

Mirki.
Jest bardzo skomplikowana sytuacja polityczna Polski. Z racji tego, że pobyt na wykopie zaburzył mi obiektywny pogląd na świat, chciałbym waszej porady. Za kim być? Za Pisem czy moze PO/Nowoczesną? 9 lat temu głosowałem na PO dając się nabrać na piękne hasła wyborcze, na ostatnich wyborach prezydenckich głosowałem przeciw Bronkowi. W obu przypadkach uważam, że źle postąpiłem. Mam więc prośbę do was, abyście mi podali jeden przykład ustawy (kogokolwiek - Pis albo PO), która dała odczucie zwykłym obywatelom, że została stworzona właśnie dla nich. Ustawa dla obywateli lub dla małych i średnich przedsiębiorców. Cokolwiek. Tylko z góry uprzedzam, że nie żadne 500+ bo każdy rozsądny człowiek wie, że to zła ustawa. Czekam na przekonanie mnie, że któraś z tych partii faktycznie coś robi dla nas.

#polityka #pis #platwormaobywatelska #dyskusja #gorzkiezale #pytaniedoeksperta
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zmarwię Cię, ale każdy rozumny człowiek wie, że są inne o wiele lepsze pomysły wpierające wielodzietność. 500+ to ściema jakich mało

@soldado: To idz wygraj wybory i to zrealizuj xDDDD
  • Odpowiedz
- zniesienie obowiązku meldunkowego

- zniesienie poboru

- "jedno okienko"

@OldFuckinPyroRex: zniesienie meldunku - nie wiem, nie odczułem. Teraz ma wrócić
jedno okienko - w czym Ci to pomogło? jaki problem był w kilku okienkach poza tym, że musiałeś się nachodzić?
zniesienie poboru - ok! To jest faktycznie fajna rzecz - sam się martwiłem jak uciec od służby (dzieci małe mnie wybawiły od tego)
  • Odpowiedz
@erbo: prosiłem o ustawę, która faktycznie pomogła normalnym, przeciętnym polakom przedsiębiorcom - 500+ wręcz zaszkodziła - płacimy z własnej kieszeni na nierobów
  • Odpowiedz
@Kaczypawlak: nie mam już najmniejszego zamiaru - chciałem tylko udowodnić sobie, że każdy z nich ma nas w dupie.
Dziś bardzo ujęło mnie nagranie Liroya - nie dajcie się dzielić. Już wiem na kogo zagłosuję w przyszłych wyborach
  • Odpowiedz
@erbo: nie. I tak Cię nie przekonam, a zmarnuje tylko sporo czasu. Sporo jednak czytałem opracowań na temat 500+ i podtrzymuję swoją wersję, że jest to pieniądz źle zainwestowany. Wiesz co sklepowa w mojej mieścinie w sklepie powiedziała? Wszyscy się tam znają i wiadomo kto bierze 500+. Że zmieniło się tylko to, że zamiast wina za 6 zł zaczęli kupować za 15-20 zł.
  • Odpowiedz
nie. I tak Cię nie przekonam, a zmarnuje tylko sporo czasu

@soldado: Aha czyli nie masz żadnych danych, a rzucasz faktami z d--y. Dzięki, dyskusja nie ma sensu skoro ktoś sobie wymyśla argumenty bez żadnego pokrycia w faktach.
  • Odpowiedz
@soldado: Nic nie wrzucaj, bo to nie ma sensu, żebyś szukał danych na potwierdzenie twoich wymysłów.
Normalnie to wygląda tak że najpierw ma się dane, a potem wyciąga się wnioski, nie odwrotnie.
  • Odpowiedz
Dziś bardzo ujęło mnie nagranie Liroya - nie dajcie się dzielić. Już wiem na kogo zagłosuję w przyszłych wyborach

@soldado: Ja jestem wolnorynkowcem, więc wiesz jaki mam wybór, a sam się wahałem Kukiz czy krul( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz