Aktywne Wpisy

Szeretlek +225
Chciałem się tylko pochwalić szafką z miejscem na drukarkę mojego pomysłu bo mi się podoba. Może komuś innemu także. Drukarka używana sporadycznie raz na tydzień. Wkurzało mnie że jest tak na widoku i że przez większą część tygodnia się kurzy. Pod nią miejsce na trzy zestawy kartek a4. Reszta to normalne szuflady. Bałagan dookoła bo jeszcze szuflady niezagospodarowane.
#chwalesie
#meble
#chwalesie
#meble
źródło: temp_file6099340699821887373
Pobierz
tataBrajanka +97
Ale mnie w------a psiara dzisiaj, to są naprawdę podludzie. Jestem sobie na działeczce dzisiaj elegancko, idzie sobie kobiecina z psem oczywiście luzem, miałem otwartą bramę na działkę. Dzieci się bawią a ten do nich podbiega syn (3 lata) się wystraszył i popłakał a ta cmoknęła "fafik" chodź. Pies do niej podbiegł a ja do syna żeby go uspokoić. No i wraca baba z tym psem dalej luzem i piesek znowu wbiegł na

piotrgankiewicz.com/2016/12/19/warden-vnext/
#programowanie #opensource #dotnetnews #csharp #dotnet #warden #monitoring #github #informatyka #programista15k #spetz
źródło: comment_FSFaQpmHnnnMmOiQo4kqfvxl3R5yb3HA.jpg
PobierzChciałem dowiedzieć się jak to działa dokładniej, czy musze coś instalować na serwerze który ma być monitorowany. Co właściwie mogę monitorować. Czy mam sam pisać generator danych, a hooki definiuje po stronie serwera. Czy robie to programistycznie czy wyklikuje itp.
Niby jest sporo i dokładnie opisane, odpaliłem nawet część filmików, ale wydaje mi się że pomijasz tam tą część na początku, gdzie
piotrgankiewicz.com/2016/09/26/microservices-here-i-come/
piotrgankiewicz.com/2016/11/28/so-ive-been-doing-microservices/
Co do samej architektury, to Warden API jest budowane praktycznie na
User – handle the users registration, authentication, profile and settings.
To jest service a nie microservice, w innym przypadku to by bylo rozbite kolejno na registration, authentication, profile information i settings itd
To tak z brzegu
Wyglada na to, ze wrzucasz termin "microservices" bo ladnie brzmi, tworzac aplikacje w architekturze nie majacej nic wspolnego z microservices.
To Twoja opinia, ja z kolei słyszałem wiele innych i nie zamierzam się tutaj kłócić, wiec masz pełne prawo tak uważać :).