Wpis z mikrobloga

#pytanie do #programowanie #pracait #pracazdalna
Sytuacja życiowa zmusza mnie do powrotu do domu. W związku z tym muszę porzucić obecną pracę i poszukać pracy zdalnej z domu. Gdzie najlepiej szukać takich ofert? Jestem programistą #dotnet na poziomie middle i pracowałem dotychczas w desktopie #wpf. Nie mam doświadczenia webowego ale wiem "z czym to się je" i orientuje się w trendach.
Jest szansa na znalezienie czegoś w #csharp zdalnie bez webowego doświadczenia?

Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki/pomoc.
  • 9
@FedoraTyrone: Wiadomo, że nie ma co porównywać z webem. Ale #wpf to technologia która ma swoją 'nisze' i jeszcze dłuuugoo się to nie zmieni. Aplikacje typu LOB (Line of business), dużo np bankowych systemów jest w wpfie i nowe też są w tym robione, ale nie robi się to jako klasyczny desktop tylko jako klient-serwer gdzie klient (front end z viewmodelem) jest w wpfie a po serwerowej stronie już w sumie
@LeopoldStuff: Mnie się udało wyhaczyć dwa lata temu zdalną robotę w .NET-cie na pracuj.pl, WPF właśnie, co prawda zrezygnowałem, bo znalazłem coś lepszego. Po prostu szukaj tam gdzie byś szukał normalnie i dodaj słowo kluczowe "zdalna", "zdalnie" lub synonimy.
Poleciłbym też https://nofluffjobs.com, ale akurat pracy zdalnej dla dotnetowców tam nie mają.