Wpis z mikrobloga

@Atryu: Modafinil nie uzależnia podobno. No a metylofenidat nie jest do brania dzień w dzień, tylko jak trzeba coś konkretnego zrobić, dedlajny i te sprawy. Da się ogarnąć u lekarza, ale wiadomo w jaki sposób ;)
  • Odpowiedz
@Kacman90: O które pytasz? Nowe nootropy są jeszcze nieprzebadane, piracetam jest bezpieczny i nie ma raczej ubocznych efektów. Modafinil i metylofenidat to wyższa półka, mają uboczne efekty przy nadużywaniu. A co nie ma? :)

@Atryu: ta, znam to. W ogóle struktualnie to pochodna katynonu.
  • Odpowiedz
@Kacman90:
Piracetam - lekarz, na receptę zwykłą, większość przepisze bez problemu.
Noopept - internet, legalny, w sklepach z suplementami.
Modafinil - recepta, lekarz powinien wypisać jak dobre argumenty przedstawisz.
Metylofenidat - recepta (tzw. różowa), ciężki do zdobycia, bez ADHD/łapówki raczej nie da się ogarnąć.
4-FMPH (pochodna tego wyżej) - legalne (jeszcze), do kupienia w internecie, ale nie jako "lek"
  • Odpowiedz
@chinskizwiad: Na początek noopept + cholina (dodatkowo mozna dodac inne suplementy typu magnez, omega 3-6-9), zweryfikować czy rzeczywiscie działa na Ciebie. W razie bezsennosci 5-htp. Jesli nie to Bupropion (Wellbutrin) a na sam koniec jesli wszystko inne zawiedzie (i tylko doraznie) Metylofenidat. Co do Modafinilu sie nie wypowiadam bo nie znam jego działania
  • Odpowiedz
@NioseSmierc: uważam ze najlepsze nootropy to l theanina i ashwagandha, bo po pirerwsze to są ziołowe wiec raczej bezpieczne a po drugie akurat na mnie dzialalaja, oprócz tego magnez i człowiek się dobrze czuje
Fenibut słyszałem ze można go raz na tydzień brać ale podobno daje kopa
Po piracetamach boli głowa a przynajmniej po ani, innych nie znam, bez choliny nie da się brac
  • Odpowiedz
  • 0
@Kacman90 Żeby jakiś produkt został nazwany nootropem musi nie posiadać albo mieć znikome skutki uboczne.
@yoyebie Noopept, cholina, sunifiram, ldopa doraźnie, serotine na sen.
  • Odpowiedz
@NioseSmierc: Jak masz zamiar utrzymać te dawki to powodzenia. Ja przy 500 mg Feni lub AMP-C musiałem n-------ć strasznie duże ilości magnezu i potasu, bo wypłukiwane są (zresztą jak przy każdym środku pobudzającym) więc nie zdziw się jak za 2-3 tygodnie przestanie działać i zaczną się drgawki i stany lękowe przy takim trybie życia.

Ogólnie sam lubię eksperymentować z nootropami ale wolę przestrzegać ludzi którzy się tym bawią zwłaszcza że
  • Odpowiedz
  • 0
@PrzyrkrytyArdrian badan jest pelno. Niektore z tych środków powstalo jeszcze za czasow zsrr np noopept. Sa leki nootropoe jak senax bromantan ( zwlaszcza ten srodek piekielnie mnie interesuje i doczekac sie nie moge kiedy trafi do sprzedazy do jednego z Polskich vendorow) etc. Sa tez "suple" (w cudzyslowiu bo np. Noopept w Polsce to sub u ruskich juz lek na recepte) i relatywnie mlode substancje jak nsi 189, sunifiram etc. Notropow
  • Odpowiedz