Wpis z mikrobloga

Czy jest większe januszerstwo od używania folii, szkła czy etui i bumperow na smartfony? Kupujesz telefon za kilka klocków czesto będący dziełem techniki użytkowej z fajnym designem, wysokiej jakości aluminium, o grubości kilku milimetrów, świetnie leżący w dłoni. I co robi Polak? Polak nakleja na niego folie za 10 zł od chinola albo wrzuca w silikonowe lub plastikowe opakowanie, które robi z niego durexa bądź co gorsza klocek wielkości 15 letniej Nokii. Samochody tez oklejacie, żeby się nie poobijaly na parkingu? #telefony #smartfon #bekazpodludzi #android #ios
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bardamu: byś pracował np na budowie itp. to nie miałbyś ochoty co miesiąc kupować nowego telefonu z uwagi na zniszczenie, a nie chodzi mi tu o głupie ryski na szkle (folia to jednak głupota - zgadzam się).
  • Odpowiedz
@Bardamu: Przyznaje racje! Jeśli cie nie stać jeden z drugim ma telefon to nie kupuj takiego drogiego. Kumpel kupil samsunga ze skorzana klapka z tylu i zapakowal w futerał :/ troche debilne to. A jak pracujesz na budowie to kup sobie 3310 a nie jakiegoś srajfona. Ja mam gorilla glass i dobry plastik od nokii i 2 lata telefon sie trzyma. Bez żadnej folii. Sofę nową jak do salonu kupujesz
  • Odpowiedz
a ja mam szklo i pancerne etui. Bez tego telefon nie przetrwalby 2 dni. Co poradze, ze to takie delikatne wszystko ? Raz jebnie na ziemie i cos trzeba wymienic. A tak robie z tym wszystko i wiem, ze bedzie dzialac.

@Activnoiz To co ty, rzucasz tym telefonem o ścianę? Ja miałem w swoim życiu ze trzy smartfony, każdy z nich upadł mi niejeden raz i żadnemu nic się nie stało.
  • Odpowiedz
@kw401: wypadl mi kieszeni jak przeskakiwalem przez barierke. Rozwalila sie ramka. Szklo mi peklo jak wrzucilem go plecaka a potem tam trafila szklana butelka tak uderzyla jakos, ze gotowe.
  • Odpowiedz
@Bardamu: ofc bait, ale odpowiem ku przestrodze - gorillę glass 4 w cztery miesiące zniszczyłem gorzej niż gg3 w rok, przy jednym z modeli miałem etui tylko, szczerze jestem niemiło zaskoczony
@InsaneMaiden: masz sto procent racji, poza tym inaczej też podchodzi się do rzeczy otrzymanych za darmo, niż do rzeczy którą kupiłeś za zarobione pieniądze czy za odłożoną na tę rzecz kasę
  • Odpowiedz
@Bardamu: tzn. mi to bez pokrowca, silikonu czy innego gówna, zaraz by wypadł z rąk. Dzięki takim brzydkim syfom nigdy jeszcze 'odpukać' nie potłukłem ekranu jak prawie wszyscy co użytkują telefon bez tych dodatków.
  • Odpowiedz