Wpis z mikrobloga

masz sporo syfu w ramie okna. Posprzątaj to.

@nowik: @kamdz: jak robię jakiekolwiek zdjęcie na mirko, to zastanawiam się do czego się mogą mirki dopieprzyć. Nigdy nie zrobię zdjęcia, gdzie widać moje paznokcie, bo choć nie mam im nic do zarzucenia, to te #!$%@? na pewno mają.
@kamdz: Ja jak byłem mały, to miałem pomysł żeby zrobić karmnik dla ptaków, ale taki że jak jakieś ptaszek wejdzie, to ma się zamykać i bym sobie trzymał takiego w klatce ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ostatecznie wyszło że zrobiłem zwykły, nie żadną pułapkę i jarałem się tym, że pszenica była wyjedzona.
@kamdz: Mój parapet też ma suba od sikorek, wróbli i kawek. Co dzień wpadają sprawdzić, czy coś nie lezy do jedzenia, ale nie dokarmiam ich regularnie.
Swoją drogą dowiedziałem się, że sikorki lubią jeść ryby :D
@likk: niestety rozleniwianie, zagubienie instynktu przetrwania, zaradności, dążenia do zdobycia własnych środków już ludzi dotyczy.

Bardzo lubię ten logiczny argument przeciwko dokarmianiu ptaków.
@Prawy_Kacper: dla jasności, ja nie jestem przeciwnikiem dokarmiania ptaków, ba sam je dokarmiam ale nie robię tego żeby cieszyć oczy "sikorkami na balkonie", tylko staram się pomóc im przetrwać zimę, sypię im jedzenie tylko wtedy gdy jest to konieczne ze względów atmosferycznych (mróz, dużo śniegu itp.)