Aktywne Wpisy
Siema, kiedyś wyczytałem w regulaminie że użytkowanie więcej niż jednego konta grozi banem, w związku z tym mam pytanie, mam konto już trochę lat, teraz moja dziewczyna zakłada swoje na swoim laptopie, wiadomo że #moderacja zobaczy tylko adres zewnętrzny i dwa konta, czy dostanę bana?
noipmezc +4
wpisujcie wasze ulubione batony
oto muj
nie wiem co oni robia z tymi orzechami ale sa zajebiste
oto muj
nie wiem co oni robia z tymi orzechami ale sa zajebiste
#ciekawostki #zagadka #fizyka ?
Komentarz usunięty przez autora
@singollo: A ja twierdzę że pierwszy po brzegi napełni się nr1. Bo w moim wypadku kran ma większy przepływ w l/s niż rurki łączące.
Zakładając że rurki mają taki sam przepływ, a więc 3 i 4 napełniają się naraz, kran musi mieć o 51% większy przepływ niż rurka.
@b__k: ten syfon wprowadzi opóźnienie momentu gdy 4 zacznie się napełniać, a wtedy masa wody z 3 przeleje się do 4 i potem poziom będzie się równo podnosił.
@eloar: przyznaję rację, ale zwróć uwagę jak duża jest ta kropla. Nie wiem czy tak duże napięcie powierzchniowe tej cieczy nie spowoduje problemów z przelewaniem się przez rurki.
@eloar: Że jak? Do 4 będzie się przelewał jedynie nadmiar ze zbiornika 3 (to co wpłynie do 3 ponad poziom wylewki w zbiorniku 4). Tzn. że dopiero jak woda dotrze od poziomu wylewki zbiornika w 4 to będą napełniały się dalej jednocześnie.