Wpis z mikrobloga

Słuchajcie Mirki!

Często udzielam się na mikroblogu w sprawach związanych z chrześcijaństwem.
Wiele razy dostałem od was linka do filmu Kamila Cebulskiego z głupimy cytatami biblijnymi.
Postanowiłem nagrać wideo odpowiedź do jego nagrania z analizą wspomnianych cytatów.

Wrzuciłem film jako znalezisko, więc jeśli uważasz, że jest ciekawy, to wykop go proszę.

P.S. Będę wołał ludzi, którzy byli żywo zainteresowani moimi ostatnimi wywodami religijnymi (plusowali, komentowali).

Link do znaleziska:
http://www.wykop.pl/link/3473273/kontrowersyjne-cytaty-biblijne-wyjasnienie/

#mirkoreklama

#ciekawostki #wiara #religia #przemyslenia #chrzescijanstwo #biblia
  • 83
No fajnie, ale to ze dalem Ci plusa pod zdjeciem nie znaczy, ze musisz mnie wolac do wszystkich swoich wpisow o religii

@ZnamUklady + @rdkN + @Luceek + inni:
To pierwsze i ostatnie zawołanie, więc nie martwcie się, już nigdy więcej nie będziecie wołani.
Ten film jest kontynuacją starego tematu, dlatego zawołałem ludzi, którzy się w nim udzielali/plusowali.

Przepraszam tych, których zawołałem niepotrzebnie i źle się z tym czują.
Pobierz
źródło: comment_vhKsUyHS1X36IpwYzbkRkgbmZxpsPzxY.jpg
czy Jezus regularnie płacił podatki, czy też przyłapany na "gorącym uczynku" przekazał ostentacyjnie jeden jedyny raz monetę na ten cel ze słowami "oddajcie Cesarzowi co cesarskie"?

@MarianKolasa: Wydaje mi się, że Jezus w ogóle był osobą, która wszystko robiła ostentacyjnie na pokaz i moralnie zachowywał się tylko jednorazowo, jak ktoś go przyłapał. I dzisiaj katolicy pilnie go w tym naśladują. ( ͡° ͜ʖ ͡°)