Wpis z mikrobloga

@rbielawski: może, ja się nie zajmuję frontendem, ale nie mogę pojąć, jakiż to próg wejścia tam może być. Że co k---a, CSS się trudno renderuje? Czy guzik 'back' w przeglądarce ciężko ograć? :D
  • Odpowiedz
a w ogóle widziałeś jak się renderuje componenty w tych frameworkach? czy takie gadanie dla gadania?

@lirycznywandal: Nie wiem, dlatego się zastanawiam. I ile bym się nie zastanawiał, nie wydaje mi się, że jest to jakiś rocket-science.

nie pamiętam, kiedy ostatnio dłubałem CSSy cumplu. Mam wrażenie, że chyba się zatrzymałeś z definicją frontendu na latach 2000-2005. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@rbielawski: No nie ukrywam,
  • Odpowiedz
@fegwegw: spoko, ale raz, że nie chcę robić offtopu tutaj, a dwa że jestem w pracy i na dłuższe merytoryczne dyskusje nie mam teraz czasu. Ale przypomnij się za jakiś czas to albo ci coś poopowiadam, albo podrzucę coś do poczytania.
  • Odpowiedz
@DragonEW: Myślę, że pisanie np. sterowników silników rakietowych to jednak jest rocket science, he he he. Nie widzę tutaj 'gównoburzy', nie twierdzę przecież, że frontendowcy to małpy klepiące g---o. Po prostu ciężko mi sobie wyobrazić różnice w progu wejścia w jakiś framework FE.
  • Odpowiedz