Szukam dużych map ściennych (reprinty i oryginały) a) II Rzeczpospolitej b) I Rzeczypospolitej c) Europy w pierwszej połowie XVIII wieku d) Europy międzywojennej
Ktoś coś? Może namiary na antykwariat, może linki? Może ktoś nawet sprzedaje?
@KonfederatZBaru: Małe, za drogie - oryginały nieopłacalne. Ja ogólnie odświeżam te mapy, ale to dużo czasu zajmuje i idzie to bardzo ciężko - obecnie odświeżam mapę palatynatu kaliskiego, już po wchłonięciu do Prus - ale jeszcze z XVIII wieku. Odświeżam też panoramy miejskie z XVI-XVIII wieku, mam ukończony Szczecin, robię Wrocław - ale chyba porzucę na rzecz Poznania. Jeżeli chcesz mogę Tobie wydrukować (mam znajomą tanią drukarnię) mapę I RP w
@KonfederatZBaru: To mój przyszły konkurent, niestety on nie odświeża map, a wyciąga jakieś wychuchane w muzeach egzemplarze czy archiwach i je skanuje/robi zdjęcia - ale i tak są pożółkłe. Ceny ma spoko. Tego co ja robię to chyba nikt nie robi, bo to nie jest normalne XD. Mam to w plikach. np jakość mapy I RP:
@KonfederatZBaru: Ramy drewniane ze szkłem najlepiej - a to zależnie już od miejsca zamieszkania, musisz danemu artyście powiedzieć o co chodzi. Czyli w tym wypadku minimalizm, prosta ramka drewniana, raczej niezbyt duża, ani szeroka - kolor opcjonalny, ze szkiełkiem, pleksą - choć nie wiem czy to dobrze wygląda. W cenach ramek się jeszcze nie rozeznawałem, więc nie pomogę. Samodzielny druk takiej mapy z pliku - zależy, bo jest taki rostrzał cenowy,
a) II Rzeczpospolitej
b) I Rzeczypospolitej
c) Europy w pierwszej połowie XVIII wieku
d) Europy międzywojennej
Ktoś coś? Może namiary na antykwariat, może linki? Może ktoś nawet sprzedaje?
#polska
#historia
#mapy
#kartografiaekstremalna
@prawo: Na sprzedaż? Czy to są oryginały? I w jakim rozmiarze?
Ja się nad takim czymś zastanawiam -> http://allegro.pl/polska-ii-rp-efektowna-mapa-wilno-lwow-mapa1939-r-i6586711435.html
Ale najpierw chciałbym taką mapę zobaczyć na żywo, bo nie wiem, czy to nie jest kicz.
Ta ma 30x40 oryginał
http://i.imgur.com/HSUsacr.jpg
A powiedz mi jeszcze, w co najlepiej oprawić takie mapy i ile taka usługa może kosztować?