Wpis z mikrobloga

@pikolo369:
pls, chociaż skomentuj te ważniejsze fragmenty wypowiedzi mojej i Yahoo (naruszanie 'nienaruszalnych' zasad chrześcijaństwa, nieracjonalność działalności boga, mnogość religii, cierpienie spowodowane przez wiarę chrześcijańską), powiedz skąd taka pewność, że "Bog nie stworzyl czlowieka dla zabawy ani nie bawi sie w Simsy wersja ziemska :)"
no i ten, no

Nikt nie we wspolnotach nie bedzie sie chwalil znakami przed ludzmi na ulicy. To pycha a ludzie i tak nie uwierza
  • Odpowiedz
@stgnck wszystko opiera sie o WIARĘ
Ja wiem ze jest Bog bo Go doswiadczylem.

Jesli Ty nie doswiadczyles to mam nadzieje ze doswiadczysz ale nie zamykaj sie na Boga, postaraj sie Go doswiadczyc. Od siedzenia w domu nic sie nie zmieni.

Bez wiary w Boga cale moje pisanie jest bez sensu, ba cale konferencje, kazania, czytania, cuda nic nie dadza.
"Blogoslawienie ktorzy nie widzieli a uwierzyli" sw. Tomasz tez nie wierzyl.
  • Odpowiedz
@Skinef: nie możesz normalnie podejść do tematu? Ja osobiście mogę powiedzieć, że doświadczyłem istnienia czegoś co nazywamy Aniołem Stróżem, gdyż kilka razy irracjonalnie moja d--a została uratowana. I co, też ćpię? Szanuj trochę wolę człowieka, który ma przesłanki by powiedzieć coś o swojej wierze.
  • Odpowiedz
@Foliarz: czy po przeczytaniu czegoś takiego można być jeszcze przeciwnikiem kary śmierci?

Nigdy nie myślałem, że p-------a to karta przetargowa dla wysoko postawionej kliki. Temat jest nie do ruszenia, wszędzie są zaufani. Można wnioskować, że grupa bildenberg też działa jak taka klika. Tylko ujawnienie nazwisk, wyłączenie odpowiedzialności na 1 dzień i zezwolenie na krucjatę pozwoliłoby oczyścić ziemię z czegoś takiego
  • Odpowiedz
@dnasstorm ci wierzacy, ktorych znasz bedac gorsi od tych niewierzacych wcale nie sa zwroceniu do Jezusa. Tak moze sie powierzchownie wydawac ale to tylko pozory.
"Nie kazdy kto mowi mi "Panie" wejdzie do krolestwa niebieskiego"
  • Odpowiedz
@dnasstorm przyjscie Jezusa to nowe i ostatnie przymierze, ktore Bog nam dal. Wczesniej i terazaz tez tak jest, ze jak ktos nie poznal Jezusa i Boga ale kieruje sie dobrem i swoim sumieniem nie zginie po smierci - taki przekaz mysle ze potwierdzi wielu duchownych.
Oczywiscie co innego kiedy mamy dostep do poznania a mimo to odrzucamy.
  • Odpowiedz
@pikolo369: To czemu nie pojawil sie wczesniej, tylko akurat wtedy kiedy bylo to na reke ludziom aby utrzymac ludzi w ryzach i czerpac z tego roznorakie korzysci.

@dessy: Dlaczego tak wiele zapisow bylo zmienianych aby pasowaly kosciolowi?
  • Odpowiedz
To czemu nie pojawil sie wczesniej, tylko akurat wtedy kiedy bylo to na reke ludziom aby utrzymac ludzi w ryzach i czerpac z tego roznorakie korzysci.

@dnasstorm widocznie ten czas byl najlepszy dla ludzkosci.
  • Odpowiedz
@pikolo369: Lacznie z paleniem czarownic i innymi mordami w imie Boga/boga? W imieniu milosciwego Boga/boga mordowac innych, na Jego/jego polecenie? To sa wlasnie te glupie rzeczy, ktore mi sie nie podobaja w tej religii.
  • Odpowiedz
@dnasstorm
Cala wiara i religia katolicka opiera sie o Nowy Testament. Podaj mi chociaz jeden fragment z NT, w ktorym jest pozwolenie na takie praktyki. Nie ma?
To dlaczego w imie Boga zabijali "czarownice"?
Napewno nie w imie Boga bo zapewne w ludziech ktorzy to robili i kazali robic, Boga nie bylo. Po drugie fanatyzm bez wiary jest prowadzi do takich skrajnych przypadkow.
  • Odpowiedz
@dnasstorm: > Dlaczego tak wiele zapisow bylo zmienianych aby pasowaly kosciolowi?

Wskaż mi, które, gdzie i kiedy (i jeszcze dowody na to, że faktycznie były zmieniane), to porozmawiamy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Btw. na stosach palono ludzi głównie w krajach protestanckich.
  • Odpowiedz