Wpis z mikrobloga

Mirki takiej oferty to jeszcze #citibank chyba nie robił. Praktycznie #zadarmo można dostać bon 400 zł do wykorzystania w sklepie #douglas. Święta się zbliżają, więc w sam raz na prezenty szczególnie dla różowych ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Wystarczy założyć kartę kredytową Simpliciti. Jej wyrobienie i posiadanie jest całkowicie darmowe. Po jej otrzymaniu wystarczy raz zalogować się do bankowości internetowej do panelu obsługi karty i to wystarczy, żeby dostać ten bon. Nie trzeba absolutnie nic nią płacić, ani jej używać, chociaż i tak jest darmowa. A po otrzymaniu nagrody można ją od razu zlikwidować bez żadnych opłat i konsekwencji po prostu logując się jeszcze raz na stronę banku i tam w opcjach wybrać wiadomość do banku i napisać im, że chcemy zamknąć kartę. :)

Gdzie jest haczyk? Nie ma. Banki ładują ogromną kasę w reklamy w telewizji i internecie. Citibank postanowił część funduszu przeznaczyć na takie vouchery, żeby ludzie między sobą sami sobie polecali ten bank z uwagi na tego typu nagrody.

Tu więcej szczegółów: http://krainakorzysci.blogspot.com/2016/11/citi-simplicity-400zl-douglas.html

#banki #bank #cebuladeals #promocje #promocja
  • 21
  • Odpowiedz
@kapuczinho: Wypełnienie formularzu kontaktowego nic nie kosztuje. Po prostu po jego wypełnieniu dzwoni konsultant banku. Opisz mu swoja sytuację, to że masz stałe dochody ale nie z umowy o pracę, że możesz je potwierdzić wyciągiem z konta, ale w jakiś inny sposób, który być może konsultanta przekona i jest szansa, że też się załapiesz. A jak nie, to nic nie tracisz. Możesz wtedy spróbować wziąć kartę na tatę ( ͡°
  • Odpowiedz
@Komhir: Nie trzeba. Nagroda jest zwolniona z podatku, bo jej wartość nie przekracza 760 zł.
EDIT: Jest to nawet zapisane w regulaminie tej promocji:

5.1. Nagrody w ramach Oferty są wolne od podatku dochodowego od osób fizycznych na podstawie art. 21 ust. 1 pkt 68 ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych.
  • Odpowiedz
@eshabe: czyli nic kompletnie nie zapłacę za założenie i użytkowanie karty? nawet jak bede miał ją 2 miesięce i żadnej transakcji nie zrobię? i tylko się zaloguje i do końca miesiąca doślą mi bon? najss jutro chyba założę
  • Odpowiedz
@mirkobiniu: Dokładnie, nic za to nie zapłacisz. Miałem już u nich kartę w innej promocji, więc mówię z własnego doświadczenia i w razie jakichś dodatkowych pytań śmiało mnie wołaj.
  • Odpowiedz
@narowerzesamochodem: Ale w tych poprzednich były dodatkowe wymagania np. trzeba było wydać kartą 3000 zł albo płacić nią co najmniej raz miesięcznie przez kolejne 12 miesięcy. W tej promocji nie ma takich wymagań. Wystarczy kartę założyć, zalogować się raz, otrzymać bon i można kartę od razu zamykać.

Np. teraz w innej promocji dają smartfon LG K8 LTE, ale trzeba właśnie te 3000 zł wydać kartą, a to już trochę utrudnią
  • Odpowiedz
@eshabe: TMUB ostatnio atakuje mnie z propozycją zawarcia umowy o kartę kredytową a tu taka ciekawa alternatywa.

Dziękuję za informację, karta się przyda i przy okazji trochę grosza na pachnący prezent dla najbliższych jak znalazł.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mirkobiniu Spokojnie to jest bank, a nie jakaś firma krzak. Sam PESEL to im niepotrzebny. Im potrzebni klienci, ale widać że coś nie zadziałało. Nie masz czasem zablokowanych połączeń z numerów ukrytych? Nie pamiętam z jakich dzwonią, ale może właśnie z zastrzeżonych. A może po prostu tyle osób się zgłosiło do tej promocji, że nie wyrabiają z obsługą zgłoszeń? W końcu promocja jest bardzo popularna. Spróbuj może ewentualnie za kilka dni jeszcze
  • Odpowiedz
@eshabe: hej. odezwali się w koncu. jutro wpada kurier. w ogole babka przez telefon chciala mi juz pol hajsu z kredytu karty kredytowej przelać na moje konto osobiste xD w ogole nie wiem czy się gdzieś nie wkopałem z jej pytaniami, bo niby tam jest jakiś kredyt XD ej oni chcą potwierdzenia z wyciagiem na ktorym jest wplata pensji z masą innych transakcji i stanem konta, czy może mogę im tylko
  • Odpowiedz