Aktywne Wpisy

masternodeBTC +429
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 6590
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 6590

Naza_Dzikowski +34
Jakie rzeczy wydawały wam się w dzieciństwie luksusowe a teraz są zwykle? Ja zacznę ( 34 lata ) - Chipsy Pringles i lody Magnum

Niestety ten mi nie pomaga za bardzo.
Pewnie mój błąd bo z linuxem mam do czynienia w sumie drugi raz, dlatego napisze co zrobiłem i gdzie napotkałem przeszkody:
zainstalowałem:
sudo apt-get install apache2sudo apt-get install php5 libapache2-mod-php5
sudo apt-get install mysql-server
zrobiłem
sudo /etc/init.d/apache2 restartprzeszedłem do etc i porobiłem te foldery tak jak w tutorialu i w ostatnim punkcie - chown - wyskoczył błąd, że nie ma użytkownika root.apache - mam go stworzyć?
Chciałem przejść do następnego kroku, ale niestety też mi nie było dane - przeszedłem do etc/php5/cli//php.ini, a w nim zamiast
session.save_path = "/var/lib/php/session"znajduje sięsession.save_path = "/var/lib/php5"i już zastopowałem.Czy mam zrobić folder apachejail/var/lib/php5 i taką nazwe podmienić w php.ini?