Aktywne Wpisy

koronawirus +1139
Powiedzcie mi, co się stało, że Wykop stał się aż tak bardzo odklejoną i toksyczną społecznościa, która nienawidzi dosłownie każdego? Kiedyś był żarty, że wstyd przeglądać w miejscu publicznym wykop, bo b--ń boże ktoś zauważy. Teraz to nie są żarty, bo tak jest naprawdę. Zaglądam na ten portal od ponad 13 lat i teraz naprawdę zrobił się z tego ściek. Zalało moje miasto, w p---u szkód, ludzie się jednoczyli i ustawiali wory,

ish_waw +288
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Drugie pytanie, dlaczego jest tak spokojnie na wschodniej i południowej granicy Rosji tzn. z Kazachstanem, Mongolią i Chinami?
#geopolityka #rosja #polityka
2. Z Chinami nie chcą walczyć, bo zbyt duże więzy gospodarcze. Poza tym Chiny są antyamerykańskie, to po co mają sobie tworzyć kolejnych wrogów
Czeczenia - dla Rosjan Kaukaz jest kluczowy, nie mogli sobie pozwolić sobie na odłączenie Czeczenii od Rosji
Gruzja - zaatakowali tylko dlatego, że Gruzini otwarcie szli w kierunku UE&NATO, neutralna/prorosyjska Gruzja jest potrzebna Rosjanom, bo oddziela ich od Turcji(członek NATO)
Ukraina - protestujący na Majdanie mieli sympatie pro-EU, Rosja musiał wejść i zasiać zamęt, bo inaczej Ukraina miałaby szansę bliżej związać się z UE i NATO
Przykłady Gruzji i Ukrainy dobitnie pokazują, że Rosja dąży do stworzenia strefy buforowej między sobą a
„Okupacja” Syberii przez Chińczyków czy powolna islamizacja Rosji (Tatarstan, Krym, Czeczenia) jako czynniki które doprowadzą do upadku tego państwa to znane mity powielane przez nasze media. Poniekąd to ich jedyna nadzieja na przeciwdziałanie starzeniu się społeczeństwa i powolnemu wymieraniu liczącego dziś 146 milionów obywateli kraju. Ile dzieci mają rodziny ateistów i prawosławnych a ile muzułmańskie i buddyjskie (chodzi mi o mongoloidalnych), jaki jest ich stosunek do aborcji (muzułmanka i aborcja?). W kraju żyje i pracuje ponad 10 milionów imigrantów z terenów byłego ZSRR, głownie Ukrainy i Azji Środkowej, dla części FR jest jak dla nas kiedyś zachód.
Siedźmy cicho, pilnujmy swoich interesów, dbajmy o atmosferę do rozwoju i dialogu, nawet w formie plucia jadem, a bedzie dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)