Wpis z mikrobloga

@raszidq Ja kiedyś użyłam czegoś podobnego na szybie przedniej. Do dziś nie zeszła ta niewidzialna ku*wa. Nie wiem jak będzie zachowywać się taki płyn na karoserii. Wiem tylko, że potem to cholerstwo zaczyna się psuć i zostawia smugi. Tylko specjalnym rozpuszczalnikiem to chyba schodzi( ͡° ʖ̯ ͡°)
@raszidq: pewnie, że da. Nawet zastosowanie Quick Detailera za niewielkie pieniądze pomoże utrzymać auto w czystości. Zwykły Sonax BSD, który kosztuje ok 30zł sprawia, że brud łatwiej zmyć. Oczywiście nie mam na myśli mycia raz na pół roku, bo tu sprawa się komplikuje.
@przepraszamczytenloginjestwolny: dobrze piszesz, "coś tam" wiem. Wiele tej wiedzy nie zebrałem. Napisałem o tym z czym miałem styczność i wiem jak działa. Co do powłok to nie wiem czy dobrze się rozumiemy. Żeby to miało jakiś sens i wygląd to dobrze byłoby zrobić korektę lakieru a potem zabezpieczyć jakąś powłoką. I jedno i drugie tanie nie jest. Nie wiem czego już probowałeś w zakresie "smarowania" lakieru. Na początek polecam pobawić się