Wpis z mikrobloga

@Myrten: Zdecydowanie taka prognoza ma sens.
@stefciobrzucho: Na założenie c wskazuje early voting, pozostałe dwa są raczej myśleniem życzeniowym, szczególnie ta o większej frekwencji.

Co do "shy Trump voters", to prawdopodobnie nie ma ich zbyt wielu w skali kraju, ale w rust belt mogą być, na to wskazywały tam wyniki prawyborów.
  • Odpowiedz
@CrtZ:

Co do "shy Trump voters", to prawdopodobnie nie ma ich zbyt wielu w skali kraju, ale w rust belt mogą być, na to wskazywały tam wyniki prawyborów.

Zapomniałem też w sumie o prawyborach - Trump ostro wygrał w Pensylwanii więc moim zdaniem tam najprędzej będzie wyłom jeżeli będzie w ogóle.
  • Odpowiedz
@abdullahibnalibali: Pisałem że ona najtrudniejsza z okolicy, twój scenariusz uważam za mało prawdopodobny - jeżeli Trump by nie przekręcił żadnego stanu w Rust Belt gdzie Latynosów praktycznie nie ma, to czemu by miał wygrać w Nevadzie gdzie jest masa Latynosów?
  • Odpowiedz
@Myrten i latynos latynosowi nierówny. Bo tacy Kubańczycy np. z Florydy to prawaki i głosują na republikanow. Wydaje mi się ze jednak Hilaria wygra, małą ilością głosów. Ale hajsu bym na nią nie postawił.
  • Odpowiedz