Wpis z mikrobloga

Jakaś laska czyta przede mną książkę "jak odnieść sukces bez penisa" czaicie? W środku wypunktowane coś w stylu "stan codziennie rano przed lustrem i powiedz sobie że jesteś najważniejsza". No nie mogę, jeszcze zapłaciła za to 36,90 xD może za chwilę uchwyce zdjęcie treści xD

#studbaza #rozowepaski #feministki
źródło: comment_Exg7Bq66Ux36NP8bLTUC0htwuxRwCrv6.jpg
  • 65
@akanapka: nocną codziennie rano ( ͡° ͜ʖ ͡°) taka książka to siła napędowa rakogennych obrazków z Facebooka i demotywatorow. Ponadto niszczy umysły kobiet, w efekcie chłopcy na wykopie są jeszcze bardziej zalamani rzeczywistością.
@Jojne: Masz trochę racji. Jeżeli traktuje to poważnie to naprawdę to jest problem, ale jeżeli tak dla odmóżdżenia i relaksu to czemu nie? ;) Nie jestem zwolenniczką takich szalonych poradników i nie miałam na celu Cię urazić. Z drugiej strony mężczyźni też czasami swoją aktywnością w internecie sprawiają, że kobiety są załamane rzeczywistością :D
Jeśli ktoś sobie non stop powtarza, że jest beznadziejny i do niczego się nie nadaje, ciągle popełnia błędy, ciągle ma pecha...to go będzie miał i nie powiesz mi, że to tak nie działa.

@Mysiunia_: Ja ci powiem, że to tak nie działa. Generalnie nie należy przeceniać tych pozytywnych nastawień i reszty psychologicznych sztuczek, bo tak naprawdę w działaniu liczy się moc sprawcza, a nie wiara w nią.

Pozytywne nastawienie i wara
@Mysiunia_: Ale tu jest problem, że to pranie mózgu (wnioskuję po tytule książki) na samym początku stawia tezę, że kobiety mają gorzej. I jak przy takim, moim zdaniem błędnym, założeniu można dojść do czegoś innego niż oskarżanie facetów o niepowodzenia?
@Jojne:

Prowokujący tytuł to dopiero początek. Najlepsze znajdziesz w środku.

To nie jest książka dla grzecznych dziewczynek. To sekretna broń dla kobiet, które wiedzą, czego chcą, i nie zamierzają nikogo pytać, czy mogą po to sięgnąć.

Bądź pewna siebie jak Miranda Priestly z filmu Diabeł ubiera się u Prady i skuteczna jak Claire Underwood z House

of Cards.

Zaufaj sobie. Wzmocnij swoją pozycję w pracy. Rywalizuj z mężczyznami o najwyższe stanowiska
@Jojne: Na tym zdjęciu, co wkleiłeś jest napisane cośtam o ślubie, m.in. są tam słowa

(...) ludzie po ślubie nie są lepsi od pozostałych (...)

Co tu jest nie tak? Chyba każdy się z tym zgodzi. Czy nie? Ludzie po ślubie są lepsi od innych i dobrym podejściem kobiet jest dążenie do ślubu i koniec?

Kobiety dotknięte czymś takim są podrywane przez facetów i koniec końców krzywdzą ich swoją logiką, opartą
@Mysiunia_: Masz rację, myślenie, że jest się nic niewartym i nienawiść do siebie to patologiczne zjawiska. Nie można tak normalnie funkcjonować i na pewno ma to negatywne konsekwencje.

Co do tej dziewczyny w busie to się nie wypowiadam, bo niezbyt wiele o niej wiadomo, poza tym, że czytała książkę. Pod tym względem cała ta nitka jest projekcją osobistych doświadczeń wykopków.
ale jesteś głupi, czy tylko udajesz? Takie pozornie głupio wyglądające rzeczy wchodzą dość głęboko w mózg i wspomagają, dodają impulsu do działania. Jeśli ktoś sobie non stop powtarza, że jest beznadziejny i do niczego się nie nadaje, ciągle popełnia błędy, ciągle ma pecha...to go będzie miał i nie powiesz mi, że to tak nie działa. Spójrz na tych wszystkich przegrywów na wykopie. Tylu brzydkich, kalekich facetów jest super szczęśliwych, a połowa wykopków
@Mysiunia_:

Na dodatek to kobiety muszą wydawać więcej – więcej płacimy za wizyty u fryzjera, kosmetyczki, za ubrania, chociaż często zużyte jest mniej materiału niż w męskiej wersji...

Hahaha

Widzi je już w dzieciństwie – inaczej wychowujemy chłopców i dziewczynki, dlatego też kształtują się w nich inne cechy charakteru...

gender ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I druga połowa tekstu o tym jak to zostało wydrukowane. To mi wystarczy