Aktywne Wpisy

jak robicie płatki śniadaniowe to najpierw dodajecie mleko czy najpierw dodajecie płatki?
źródło: image_picker_638EE3B9-DB6D-4078-A644-81425B42ADCE-15339-000001B54BBA75D5
Pobierz
jmuhha +9
Efekty moich dermokosmetyków lvl 27
źródło: 1000018264
Pobierz

Mirko Master Race opiszę swój problem, może ktoś pomoże.
Przy każdym uruchomieniu komputera, "shadowplay" (w cudzysłowie bo się teraz nazywa inaczej) wiesza się NVidia share na około minutę. Czarny ekran na głównym monitorze (mam dwa).
Naciskając na nim pojawia się standardowe windowsowe "NVidia Share nie odpowiada" i opcję -poczekaj i -zamknij.
Czekając, w końcu zaczyna działać (ale nie po to mam ssd żeby czekać dodatkową minutę czy dwie).
Naciskając -zakończ...też działa.
Teraz, dodatkowo w procesach jest pełno syfu od nVidii.
Pytania:
- jest jakiś fix?
- czy fix to usuń?
PS: z całego pakietu GeForce Experience tak naprawdę używam tylko właśnie shadowplaya, i to sporadycznie, a stery zawsze mogę samemu ściągnąć, więc nie specjalnie mi na tym zależy. A widzę że zieloni idą raczej w bloatware niż "user experience".
PPS: Problem pojawił się po ostatnim update ofc.
źródło: comment_WmmyyG8AeHSBCMPWOzHdmtsLcEaJ2R0r.jpg
Pobierzgf experience nie jest ci do niczego w sumie potrzebny, ot taki zamulacz kompa, ja bym to wywalił
jak nie mam nic na kompie wlaczone to mam mniej wszystkich procesów niz ty od nvidii :D
@typowytypek: ja mam 125 z chromem ( ͡° ͜ʖ ͡°) (chrom 36)
chyba tak zrobię, i usunę
@kinky_savage: :OOOOOOOOOO działa ci w ogole ten komputer? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ostatnio instalowałem świeży system dla matki i w sumie, podobnie jak u ciebie, mało procesów.
Zdarzają się spadki fps czasem które nie powinny się zdarzać (w porównaniu do testów z neta, karty cpu itp. itd.) więc chyba czas zajrzeć do bałaganu w sofcie zamiast obwiniać hardware.
Głównie to update services są powłączane.
Killer'a miałem kiedyś, usunięty bo nic nie robił...
Od Asusa nie, ale mam od TP-Linka do karty PCI wifi, ale to tylko stery raczej