Wpis z mikrobloga

Jaki telefon najlepiej nadaje się do poksów? Mam okazję na wymianę telefonu i chciałbym kupić sobie jakiegoś andka. Zależy mi w sumie na kilku rzeczach z typowej specyfikacji. Poksy są dobrym odnośnikiem do tego, czy telefon będzie użyteczny przez kolejne pare lat.

Telefon powinien mieć:
- dobry GPS (mam obecnie LG G2 i on ma ciulowy gps gdy zacznie się grzać)
- przynajmniej 5'
- przynajmniej 2 giga pamięci
- wejście na dodatkową kartę pamięci
- nienajgorszy aparat (przynajmniej 13mpx)
- przynajmniej 4rdzeniowy
- android 5+

#pokemongo
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@magral: Zawsze zastanawiam się co ludzie trzymają na telefonach skoro 32GB to mało ( ͡° ͜ʖ ͡°). G3 ma aktualkę do 5.0 na baaaank. A z romami to pewnie już 7.0

EDIT: Ja bym się bał w LG G3 tej rozdzielczości. Ponoć żre baterię srogo. A co do grzania to wszystko bazujące na Snapdragonie serii 8XX może robić za kaloryferek. Miałem G2. W zimie całkiem przyjemnie
  • Odpowiedz
@magral: Odradzam LG G3, niby ładnie działa po uruchomieniu gry, ale mocno się grzeje i po kilku minutach animacje w grze przycinają i niezbyt przyjemnie się gra. Dodatkowo na minus dość słaby GPS i praktycznie brak możliwości zminimalizowania aplikacji bez jej wyłączenia. Bateria w zależności od jasności ekranu (i chyba tego jak działają serwery) starcza od 1 do max 2 godzin gry.
Co do wersji androida to dostał oficjalny update
  • Odpowiedz
@magral: Ja polecam serdecznie HTC M8, albo M8s. Ja mam (z przypadku, bo chciałem zwykłą) tę drugą wersję i wszystko fajnie śmiga. Jedyny mały minus to bateria podczas gry w Poki, ale z tego co wiem to w każdym telefonie tak jest. Reszta świetnie działa, do tego fajna nakładka na Androida i świetna rzecz z pokrowcem Dot View - pierwszy raz w życiu nie mam żadnej ryski na telefonie.

Do
  • Odpowiedz
@magral: lgg3 jest już stary. Przesiadłem sie teraz na i5s i mimo ze tez trochę minęło od premiery, to nawet 2x mniejszy ekran mi nie przeszkadza. Lgg3 był spoko jak był nowy. Po roku jak dostał obciążenie (gps+Spotify do samochodu) to aż parował.
Jabłko kupiłem 4mies temu w sieciówce RTV za 1450. Teraz mogą być tańsze, bo 7 wychodzi. O ile jeszcze bedą. Ewentualnie iSE bo to i6s w budzie
  • Odpowiedz
@GregPelka: Poksy są dobrym wyznacznikiem, czy telefon jest porządny (sprawdza wydajność, grzanie, gps i baterie). Nie mówiłem, że ma być tylko do poksów
  • Odpowiedz
@magral: No to mogę śmiało polecić. Grzeje się ledwo wyczuwalnie, bateria póki co śmiga bardzo ładnie. Na plus - szybkie ładowanie. A lagujący GPS tylko dodaje km do jajek. Siedzę w pracy i już mi 800m przeszedł sam :D
  • Odpowiedz
@magral: Brat mial wlasnie G2 ale mini i przez problemy z gpsem (nie dało się grać normalnie) zmienił na Redmi 3s (~750zł allegro, sklep z Wawy, instalują najnowszy polski soft i gwarancja też u nich) - jest bardzo zadowolony. Wszystko hula i dodatkowo świetnie bateria trzyma.
  • Odpowiedz
@magral: Polecam, korzystam z niego od około miesiąca. Ma androinda 6.0, niedługo ma być dostępny 7.0/7.1, 2gb ramu wystarczają, procesor jest całkiem niezły. Aparat robi dobre zdjęcia w jasnych sceneriach, w ciemnych pomieszczeniach widać szumy. Na plus jakość dźwięku na słuchawkach.
  • Odpowiedz