Wpis z mikrobloga

Czy jeżeli dostałem wezwanie na policję w sprawie udostępniania "Drogówki" na za tydzień to czy mogę się spodziewać, że przyjdą zabrać sprzęt? Samego filmu nigdy nie widziałem a tym bardziej nie pobierałem. Jakoś nie miałem ochoty oglądać polskich filmów nawet sprawiłem co to za film bo nie słyszałem o nim, jedynie "Bogowie" oglądałem ostatnio ale to już w kinie.

Od prawie roku jak już coś w domu oglądam to na netflixie, hbogo. Kiedyś zdarzyło mi się wchodzić na zatoke lub kickass ale o polskich filmach nawet bym nie pomyślał o ile tam były jedynie seriale (netflix dopiero od roku jest).

Co należy w takiej sytuacji zrobić? komputer to moje stanowisko pracy, a bawić się w udowodnianie że nie udostępniałem nawet by mi się nie chciało.

#torrent #prawo #afera
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wolty: no ze sprzętem to wiadomo jak jest, mogą zabrać do ekspertyzy i nic z tym nie zrobisz(chyba, że tymczasowo sięgo pozbędziesz), ale nawet jeśli wiesz, że pobierałeś, to nie mogą cię skazać bez jednoznacznego i 100%owego dowodu, że to ty, a tego w sumie nie są w stanie udowodnić
  • Odpowiedz
No ja filmów nawet nie pobieram, posądzają o udostępnianie filmu którego nie znałem, może dostanę pismo że w sprawie wkreceni czy jakie tam polskie filmy o których właśnie czytam, takim sposobem to już na pewno ich nie obejrzę :)
  • Odpowiedz
@sanglier: Jeżeli chodzi o pobieranie filmów, seriali to tak jest bezpieczne, kary w polskim prawie masz za udostępnianie co w przypadku torrentow nie unikniesz
  • Odpowiedz