Wpis z mikrobloga

Mircy, za 3 miesiące spodziewam się nowego członka rodziny. (Tak, będę kochał jak swoje)
Z tej okazji chciałbym poprosić doświadczonych mirków o pomoc wyborze wózka.

Jaki model wózka możecie polecić?
Na co powinienem zwrócić uwagę podczas zakupu?
Koła pompowane czy piankowe/gumowe?

#dzieci #pytaniedoeksperta
  • 19
@Woockashek:
- waga (o ile będzie przynajmniej pół piętra do wnoszenia/znoszenia)
- możliwość zasłonięcia malucha budą/pokrowcem przed wiatrem i deszczem/śniegiem
- jakość amortyzacji na wertepach

Jeśli chodzi o koła, to piankowe są lżejsze, bezobsługowe, ale droższe.
Ogólna uwaga: maluch ma mieć wygodnie, tu nie idź na kompromis.
@Woockashek: Graco Evo mam i polecam 2w1, 3w1, 4w1 co tam sobie chcesz wybrać, mały, lekki i zwinny.
Jest nawet jakaś wersja xt na wypasie halogeny szmery bajery ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Woockashek: duża gondola jest ważna. Dzieci bardzo szybko rosna, a jeszcze ty będziesz woził opatulone przez zimę to szybko wam miejsca będzie brakowało. Okrycia i folie są już w zestawie. Amortyzatory powinien mieć dobre, i skrętne przednie kola-łatwiej w sklepach kręcić.
@Woockashek @ermik ma rację, dla mnie przede wszystkim waga i to jak się prowadzi, wózek ma "jechać sam" jak się będziesz z nim silowac to umrzesz :D a jak tylko dziecko zacznie samo siadać to nosidło Tula albo Kibi. Jak tylko miałem do wyboru nosidło vs. wozek zawsze wybiore wózek.
@Woockashek: ja bym jeszcze proponowala zwrócić uwagę na ewentualne jakies kieszenie, pojemnik pod spodem.
Niby nie jest najistotniejsze, ale czasem przestrzeń dodatkową na jakes rzeczy może się przydać :)