Szanowne Mirki, a w szczególności obserwatorzy #groundhandling - po 1,5 roku #pracbaza na Londyńskim Gatwick, które niewątpliwie jest jednym z najbardziej zatłoczonym lotnisk w Europie, nadchodzi czas na zmiany!
Przez ten czas zdarzyło się wiele rzeczy, które w zwykłej pracy nie mogły by mieć miejsca i chyba właśnie dlatego w branży lotniczej jest jakaś magia i siła, przez którą nie jest łatwo porzucić swojego zajęcia. Nie porzucam - zmieniam lokalizacje ( ͡°͜ʖ͡°)
W trakcie pracy na lotnisku Gatwick (uśredniając) obsłużyłem około:
1500 samolotów - w znacznej mierze Airbusów A319 i 320, które przewiozły ok. 225 000 pasażerów oraz ok.1500 ton ładunków. Przejechałem kilka tysięcy mil po drogach technicznych lotniska i poznałem setki ludzi, których praca składa sie na całokształt podróżowania samolotem.
Dorzucam zdjęcie ostatniego obsługiwanego przeze mnie samolotu, który odleciał w poniedziałek wieczorem do Bazylei.
@airfield_ops: jak sie nazywa twoja pozycja tam ? Jakie sa stawki godzinowe. Jakie zmiany ? Ile godzin tygodniowo i jakie wymagania. Jednym slowem tell me moooore ;)
@airfield_ops: Jak będziesz chciał spróbować swoich sił w kraju lodu i ognia to daj znać na wiosnę, KEF nie jest aż tak ruchliwym portem, ale też jest ciekawie. Ciekawe ile razy obsługiwaliśmy ten sam samolot zaraz po sobie?
Dokładnie tak, wracam do Polski! Negocjacje trwają, zobaczymy co z tego będzie.
@airfield_ops: O #!$%@?, idziesz do LS? xD jesli tak to tam wiele nie wynegocjujesz. 3k na rękę po pół roku, ludzie w pracy to takie #!$%@? ze az wstyd.
O urlop musisz poltora roku wczesniej sie prosic :D gdzie nie byloby problemu zeby urlopy planowac na 1-3 miesiace wczesniej.
@airfield_ops: w was nie wiele lepiej ale to w sumie sam chyba wiesz. Zastanawiam sie tylko jak mozna z uk do polski wrocic zeby pracowac u nas w obsludze... Chyba ze jakies inne stanowisko?
@callmemiro: Mam dobre rozeznanie jeśli chodzi o Polski rynek obsługi naziemnej. Wiemy, że kolorowo nie jest i niestety mam wrażenie, że to tendencja globalna. Czasem poza względami finansowymi pojawiają się inne, których nie da się wyrazić pieniądzem. W uk zobaczyłem i nauczyłem się naprawdę wiele i tego nikt do końca życia mi nie zabierze. Na szczęście życie nie kończy się na firmach handlingowych, zobaczymy co sie zdarzy.
Przez ten czas zdarzyło się wiele rzeczy, które w zwykłej pracy nie mogły by mieć miejsca i chyba właśnie dlatego w branży lotniczej jest jakaś magia i siła, przez którą nie jest łatwo porzucić swojego zajęcia. Nie porzucam - zmieniam lokalizacje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W trakcie pracy na lotnisku Gatwick (uśredniając) obsłużyłem około:
1500 samolotów - w znacznej mierze Airbusów A319 i 320, które przewiozły ok. 225 000 pasażerów oraz ok.1500 ton ładunków. Przejechałem kilka tysięcy mil po drogach technicznych lotniska i poznałem setki ludzi, których praca składa sie na całokształt podróżowania samolotem.
Dorzucam zdjęcie ostatniego obsługiwanego przeze mnie samolotu, który odleciał w poniedziałek wieczorem do Bazylei.
Żegnajcie #uk i #emigracja !!!
#samoloty #lotnictwo
@ostulemijo: Dzięki wielkie za troskę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@airfield_ops: Brawo, oto Twoja rurka. Przyjmij ją w nagrodę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@airfield_ops: O #!$%@?, idziesz do LS? xD jesli tak to tam wiele nie wynegocjujesz. 3k na rękę po pół roku, ludzie w pracy to takie #!$%@? ze az wstyd.
O urlop musisz poltora roku wczesniej sie prosic :D gdzie nie byloby problemu zeby urlopy planowac na 1-3 miesiace wczesniej.
Zastanawiam sie tylko jak mozna z uk do polski wrocic zeby pracowac u nas w obsludze...
Chyba ze jakies inne stanowisko?