Wpis z mikrobloga

No i wkopałem sobie drążek na podwórku. Myślicie, że ma szanse być to stabilne? Macie jakiś pomysł jakby to usztywnić przy drzewie? Na razie tylko leży na rozgałęzieniu. Czekam aż beton wyschnie.
Rurka stalowa, gwintowana 3/4 cala. Chyba do hydrauliki.
Rysunek pomocniczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pytanie #diy #kalistenika
DywanTv - No i wkopałem sobie drążek na podwórku. Myślicie, że ma szanse być to stabi...

źródło: comment_P7ggNHx85D37UZpYFfCF2hEp6aJna2zN.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DywanTv: W rozgałęzieniu możesz przybić od góry kawał blachy celem stabilizacji. Do słupka dałbym odciągi żeby się to nie gibało jak będziesz chciał robić jakieś muscle-upy itp. 220cm nie za mało trochę? Zakładam, że poziomicą upewniłeś się, że jest poziomy.
  • Odpowiedz
@DywanTv: No ładny drążek ale bez odciągów czy podpórek to zaraz to połamiesz. Odciągi do ziemi ale w sumie może być ciężka sprawa ze zrobieniem odpowiedniego zakotwiczenia ich w ziemi. Może jednak lepiej będzie zrobić podpórki czyli dodatkowe rurki idące do ziemi pod kątem ~30 stopni od tej na środku. Mechanikiem nie jestem więc nie wiem jak będzie optymalnie.
  • Odpowiedz
@DywanTv: Co do stabilizacji po stronie drzewa to pewnie jeśli byś na drugim końcu rurki (tym co wystaje z drugiej strony) powiesił jakiś kloc z 50kg to by już dużo zrobiło.
  • Odpowiedz
@4833478: Czy to by nie wyrwało zabetonowanej części? XD Chociaż z drugiej strony ta dźwignia miałaby bardzo krótkie ramie, a ten beton pewnie by trochę ważył. Poszedł cały worek. Jakieś 24 000 cm^3 dół zalałem.
  • Odpowiedz