Wpis z mikrobloga

11k!? Wow, mają rozmach #!$%@? :D

@uzamkniete: rozwaliło mnie to. Dziwię się tylko że nie działa jakiś organ który natychmiast wyłapywał by tego typu przestępstwa. Widać że zarejestrowali jakąś spółkę w Anglii. Dziwi mnie że taka spółka , firma nie jest natychmiast zablokowana przez Brytyjskie władze a właściciele namierzeni. Nie mogę tego pojąć że tego typu strony się pojawiają. Przecież na logikę myśląc. Skąd mają mieć 11000 procent zwrotu za 35
@SharpNieSharp tak ale ponzi to każdy wie że to przynajmniej kilka dni ma szansę podziałać i w regulaminie piszą że to na własną odpowiedzialność. A tu obiecują 11000procent w 35dni. Więc jestem w szoku że ludzie im robią wplaty
@SharpNieSharp: No generalnie PONZI ma konkretną definicję. A ta akurat strona jak widzisz nie daję refa nawet :) bo to już jest ewidentny SCAM. No bez przesady. Wpłacam 0,10 BTC i za 25 dni wypłacam 8 btc . Żadna inwestycja nie daje takiego zwrotu. Jeszcze w podwajanie BTC przez kilka dni ma się szansę utrzymać ( wiadomo jednym się uda a większości nie uda podwoić BTC ale zasady wszyscy znają i
To i to jest takim samym oszustwem, scamem

@SharpNieSharp: co do tego ja się zgadzam. Jedno i drugie to oszustwo. Tyle że przy PONZI typu podwajanie zwrotu BTC każdy wie że to gra która jest do jakiegoś czasu. I strona PONZI również o tym pisze w regulaminie że gra jest na własne ryzyko. A tutaj jest przykład strony która obiecuje naiwnym złote góry. Jest w tym psychologiczny sposób na osiągnięcie celu