Wpis z mikrobloga

@SStnk: Śmieszny obrazek ale skłonił mnie do przemyśleń. Czy byłaby możliwa taka ścieżka technologicznego rozwoju, w której cieszylibyśmy się Internetem, ale na polach bitew dalej rządziłyby miecze? To by było dość ciekawe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@takie_chwile_jak_te: ale bym zagrała w takiej sesji RPG, ojezuniu! Tylko z rozgarniętym MG i najlepiej systemem storytellingu do typowo fabularnych momentów + jakiegoś prostego do walk (może po prostu rzuty bez pierdyliarda modyfikatorów?), bo nie cierpię słynnych tabelek. :D

edit: albo poczytała podobną książkę, ponoć PLiO zalatuje takimi klimatami
  • Odpowiedz
@SStnk: Śmieszny obrazek ale skłonił mnie do przemyśleń. Czy byłaby możliwa taka ścieżka technologicznego rozwoju, w której cieszylibyśmy się Internetem, ale na polach bitew dalej rządziłyby miecze? To by było dość ciekawe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@takie_chwile_jak_te: Tak, ale warunkiem jest izolacja. Gdybyśmy wszyscy żyli na jednym kontynencie, mieli jednego duchowego przywódcę, który by nas spajał i kierowali się ściśle określonymi zasadami postępowania. Taka
  • Odpowiedz
@takie_chwile_jak_te: @FrasierCrane:

Praktycznie niemożliwe. Do powstania internetu potrzebne jest całe wielkie "drzewo technologi" z mega rozwiniętymi naukami podstawowymi. Żeby zrobić jeden smartfon potrzeba tak naprawdę gigantycznej bazy przemysłowo-technologicznej i gigantycznego know-how z bazą w postaci znajomości fizyki, chemii, matematyki. W porównaniu z tym produkcja tak prostego urządzenia mechanicznego jakim jest karabin maszynowy jest dziecinadą.
  • Odpowiedz
Praktycznie niemożliwe. Do powstania internetu potrzebne jest całe wielkie "drzewo technologi" z mega rozwiniętymi naukami podstawowymi. Żeby zrobić jeden smartfon potrzeba tak naprawdę gigantycznej bazy przemysłowo-technologicznej i gigantycznego know-how z bazą w postaci znajomości fizyki, chemii, matematyki. W porównaniu z tym produkcja tak prostego urządzenia mechanicznego jakim jest karabin maszynowy jest dziecinadą.

@comrade: Nie zrozumieliśmy się. Ja nie twierdzę, że oni nie byliby w stanie wyprodukować broni palnej. Twierdzę, że
  • Odpowiedz