Aktywne Wpisy
grzes1290 +410
#alkoholizm
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
Dziś wstałem przed 6, sporo przed moją kobietą. Od tygodnia jestem suchy. Pojawiły się natrętne myśli, żeby iść na dwór, mojej powiedzieć, że idę do auta i do śmietnika, a w miedzyczasie pójść do żabki po 200 koloru. Jakoś wytrzymałem, bo wstała około 8. Gdyby pospała jeszcze trochę, to pewnie byłbym już po tym 200. Zjedliśmy śniadanie i ja dalej walczę ze sobą.
bulba1605 +81
Chciałabym żeby w Polsce było trochę cieplej, zazdroszczę np Włochom, że w listopadzie mają pogodę na krótki rękaw i dużo słońca ( ͡° ʖ̯ ͡°) u nas pół roku szarości
#wlochy #podroze #podrozujzwykopem #pogoda
#wlochy #podroze #podrozujzwykopem #pogoda
Także Elo, z rana.
#wiekismieszne #heheszki #humorobrazkowy
edit: albo poczytała podobną książkę, ponoć PLiO zalatuje takimi klimatami
Także tego, myślę że należy skupić się na wynalezieniu tarcz jak w Diunie, a potem wrócić do walki na miecze i pięści.
@takie_chwile_jak_te: Tak, ale warunkiem jest izolacja. Gdybyśmy wszyscy żyli na jednym kontynencie, mieli jednego duchowego przywódcę, który by nas spajał i kierowali się ściśle określonymi zasadami postępowania. Taka
Praktycznie niemożliwe. Do powstania internetu potrzebne jest całe wielkie "drzewo technologi" z mega rozwiniętymi naukami podstawowymi. Żeby zrobić jeden smartfon potrzeba tak naprawdę gigantycznej bazy przemysłowo-technologicznej i gigantycznego know-how z bazą w postaci znajomości fizyki, chemii, matematyki. W porównaniu z tym produkcja tak prostego urządzenia mechanicznego jakim jest karabin maszynowy jest dziecinadą.
@comrade: Nie zrozumieliśmy się. Ja nie twierdzę, że oni nie byliby w stanie wyprodukować broni palnej. Twierdzę, że
Pragmatyzm technologiczny w długim okresie zawsze wygrywa z ideologią :)