Wpis z mikrobloga

@chamsky: "Według dyrektywy 2000/36/WE czekoladę definiuje się jako wyrób otrzymywany z wyrobów kakaowych i cukrów, który zawiera nie mniej niż 35% suchej masy kakaowej ogółem, w tym nie mniej niż 14% suchej odtłuszczonej masy kakaowej" Biała ma 33% ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Biała czekolada to nadczekolada.


@chamsky: To nawet nie jest czekolada.
Z tego robi się czopki xD nigdy nie bylam fanką, ale kiedys to nawet zdarzało mi sie zjeść. Od kiedy na studiach dostałam słoik takich wiórek i musiałam z tego kulać mini-torpedy, nie tknęłam bialej czekolady- ten zapach i wygląd na zawsze będzie przywodził wspomnienie tych cholernych czopków i obrazowej opowieści prowadzącego o tym, jak delikatnie rozpływają się w miejscu przeznaczenia
  • Odpowiedz
@chamsky: Zależy jaka, ta zrobiona z masła kakaowego jest świetna i wolą ją od czarnej. Ale ci co komentują że be i fuj ty chyba jedli białą "czekolade" z oleju palmowego.
  • Odpowiedz