@Armo11: zastanów się. jakby stanął prostopadle w liniach to i tak zająłby 2 miejsca bo szeroki a dupa zablokowałaby cały przejazd. Dlatego już lepiej tak. Jak będziesz latał dużymi pojazdami to Ci się zmieni perspektywa.
@Armo11: juz bez przesady, zaparkowałby tyłem o by był płacz ze chodnik zastawia, zaprakuje przodem to zaraz ktoś bedzie płakał, ze mu pół przejazdu zastawia i ze wystaje... my w robocie mamy peugeota boxera i tez tak musimy parkować, radzę czasem wsiąść w cos większego niz tico to zobaczysz jak to jest
@solo_ta: @tuttifruttis: to niech zaparkuje gdzie indziej? jak się na chodniku (stojąc do niego równolegle, o ile znaki na to pozwalają oczywiście) nie zmieścisz swoim samochodem to też go stawiasz w poprzek, bo przecież TAKI DUŻY SAMOCHÓD SIĘ TU NIE ZMIEŚCI?
@hellsmash86: a co za różnica ZNAFCO? Chodzi o markę czy wymiary? Znalazłem wymiary do Iveco. Długi tak samo to stanał tak, żeby nie przeszkadzać a jeszcze bóldupisz.
@tuttifruttis @solo_ta @Mr_Przemyslaw 100 m dalej przy ulicy Przemysłowej jest parking gdzie takowe samochody mogą parkować bez problemu. Parking jest płatny więc wiadomo dlaczego zajmuje 3 miejsca na parkingu gdzie dwie pierwsze godziny są za darmo.
@hellsmash86: no dobra niech będzie 7m. Typowe auto ma 4-4,5m. 3m wystaje mu na drogę i to się tu rozchodzi. Wtedy to by dopiero klęli. Ludzie zamiast zrozumieć, dobra wolę kolesia to wrogo traktują każdego a sami nie świętsi i oczekują, że przecież ja na chwilkę ale dla rodaka, który akurat takim przyjechał to zero wyrozumiałości. Typowo polskie.
@solo_ta: Nie wiem skąd Ci to wyszło. Ta B6-ka po lewo ma 4,77m dla porównania (zatem linie parkingowe prawie na pewno malowane są do 5m), ta długość zaznaczona na zdjęciu wynosi 127-130 cm, zależy na jakiej wysokości będzie krawężnik, zatem gdyby Sprinter zaparkował tyłem, to przód wystawałby około 70 cm, co w żadnym wypadku nie utrudniałoby przejazdu.
@Armo11 po rejestracji widzę, że nie jest miejscowy, więc ma prawo nie znać wszystkich parkingów. Poza tym jego szef, jakiś janusz biznesu na pewno mu nie daje ekstra pieniędzy na płatne parkingi a z własnej kieszeni nikt nie ma ochoty dokładać do biznesu, żeby ktoś nie miał bólu dupy.
@hellsmash86: a wtedy tył byłby na chodniku 130cm i znowu hurr durr jak oni parkujo... Koleś źle nie zrobił. Na podjęcie decyzji jak stanąć miał pół minuty a my tu od godziny dyskutujemy podpierając się danymi z netu. Biorąc to pod uwagę uważam, że źle nie zrobił i nie ma co robić gównoburzy. Gorzej jak Janusz w Golfie staje w poprzek ale tutaj widzę uzasadnienie.
nie pójdę więcej na siłownie, dzisiaj poszłam poćwiczyć brzuch na ławce. Najpierw jakiś chłop ciągle się podejrzanie gapił, potem drugi i widziałam jak śmieje się pod nosem. Wróciłam do domu i od razu się rozbeczałam #sport #silownia
Nr rejestracyjny TBU 3F25.
#januszeparkowania #motoryzacja #kamerasamochodowa #ciekawostki
@tuttifruttis: Dojechałby kołami do samego krawężnika i wcale tak dużo by nie wystawał, żeby blokować przejazd
@solo_ta: XD wyobraźnia przestrzenna to nie jest Twoja mocna strona co? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@solo_ta: Znawca się znalazł, a Sprintera od Iveco nie umie rozróżnić :D
100 m dalej przy ulicy Przemysłowej jest parking gdzie takowe samochody mogą parkować bez problemu.
Parking jest płatny więc wiadomo dlaczego zajmuje 3 miejsca na parkingu gdzie dwie pierwsze godziny są za darmo.
@solo_ta: Nie pogrążaj się, bo porównujesz 16-metrowe Iveco do 7-metrowego Sprintera XD
Ludzie zamiast zrozumieć, dobra wolę kolesia to wrogo traktują każdego a sami nie świętsi i oczekują, że przecież ja na chwilkę ale dla rodaka, który akurat takim przyjechał to zero wyrozumiałości. Typowo polskie.
@solo_ta: Nie wiem skąd Ci to wyszło. Ta B6-ka po lewo ma 4,77m dla porównania (zatem linie parkingowe prawie na pewno malowane są do 5m), ta długość zaznaczona na zdjęciu wynosi 127-130 cm, zależy na jakiej wysokości będzie krawężnik, zatem gdyby Sprinter zaparkował tyłem, to przód wystawałby około 70 cm, co w żadnym wypadku nie utrudniałoby przejazdu.
Koleś źle nie zrobił. Na podjęcie decyzji jak stanąć miał pół minuty a my tu od godziny dyskutujemy podpierając się danymi z netu. Biorąc to pod uwagę uważam, że źle nie zrobił i nie ma co robić gównoburzy. Gorzej jak Janusz w Golfie staje w poprzek ale tutaj widzę uzasadnienie.