Aktywne Wpisy
Czy będąc aktywnymi seksualnie podkładacie coś pod prześcieradło żeby nie brudzić materaca? Ja zawsze mam taki podkład, bo dałem kilka tysi za materac i nie chce go brudzić różnymi wydzielinami, a ostatnio tinderówka stwierdziła, że to przesada. Tylko że jak u niej byłem, to ona miała jakieś piankowe gówno z ikei za 50 zł że aż sie ruchać odechciewało #seks #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
xiv7 +51
Kiedyś w latach 2000 mieliśmy w sklepach słuchawki douszne. Potem stało się popularne to dziadostwo, to diabelstwo w postaci dokanałówek. Ku*wa druga próba po 15 latach i znowu pieniądze wyrzucone w błoto, nie wiem jak wy możecie wytrzymać jak to wypełnia wam kanał słuchowy, jak to zatyka i blokuje ucho jak jakaś wata którą się tam wkłada. Jeszcze sobie wymyślili że dokanałówek nie można zwracać z powodów higienicznych, podobno na Allegro się
Dodaję programowanie, bo może znajdę chętnych programistów do wyniesienia swojej wirtualnej DG z tego syfu.
Szukam chętnych do wspólnego załatwienia spraw, dyskusji, dotyczącej przeniesienia DG za granicę.
Zrobilibyśmy to po nowym roku. Razem raźniej do obcojęzycznego kraju, zawsze można sobie coś doradzić lub załatwić wspólnie...
Kierunki, o których myślę:
-Dubaj
-Panama
-Czechy (to akurat dobre, bo VAT, akcyzę i wszelkie podateczki na auto można odliczyć, zapewne będę łączył jeden z powyższych z Czechami)
trzeba łączyć, bo ZUS w Czechach przy większych zarobkach może dojść do 5k pln
jak coś, to można na radioideaxp@gmail.com pisać, coś trzeba będzie działać niebawem.
-jednolity plik księgowy
-40% podatki
-presja rządu na przedsiębiorczość
-nowe nakazy i zakazy
@Cashana:
#dobrazmiana
Klasa pasożytów. Ja #!$%@?ę ale oburzeni. Wstyd wam nie jest?
#!$%@?ście system latami udając "przedsiębiorstwa" a faktycznie pracując na etacie. Te 1,8 mln firm to tak naprawdę etat udający firmę. Pasożytujecie na społeczeństwie i nic więcej. Rżniecie system to miejcie odwagę nazywać rzeczy po imieniu. I nie srajcie oburzeniem, że ktoś was przejrzał.
Ty robiłeś studia a babka od 19 roku życia zapierdziela na kasie za najniższą krajową i buli
@ZapomnialWieprzJakProsiakiemByl: o kurde ale rak
@trololo55: to tylko dotyczy jednoosobowej DG, a nie spółek, będę żył wypłacając z bankomatów (Dubaj i Panama nie wymagają żadnej księgowości), raz na ruski rok wypłacę legalnie dywidendę i opłacę podatek w Polsce, a auto to sobie w Czechach kupię i odliczę 40% ceny.
Troszkę się mylisz, bo sprawa
Koszt pracownika na etacie 6000 -pracownik dostaje 3500 czyli ZUSy, NFZ, PIT to 2500 około 40%
Samozatrudnienie 10000 - koszt 2500 czyli 25%
To zwykła likwidacja patologi przez którą etatowcy płacą 12% więcej ZUSu,podatków, i NFZ bo muszą za takich jak ty łożyć na emerytury twoich starych, ich i twoją opiekę zdrowotną. Dymasz każdego zatrudnionego na etacie i mniej odwagę to przyznać.
Patologia fikcyjnych działalności gospodarczych, które tak naprawdę
Kto Ci mówi o fikcyjnych działalnościach? Mam kilkudziesięciu kontrahentów za granicą, nie robię na etacie u kogoś...
Przestań nazywać moich rodziców "starymi", kmiotku. Lepiej idź spać bo do szkoły nie wstaniesz.
Twierdzisz, że samozatrudnienie to unikanie opodatkowania? Ci ludzie dzięki swojemu talentowi, wiedzy i temu, że byli skłonni się poświęcić, edukować(w dużej mierze na własną rękę, edukacja państwowa to syf) i zdobywać doświadczenie - płacą w efekcie dużo większe, roczne podatki niż Ty przez całe życie. Nawet jeśli dać im 10%, a nie 40%. Kwoty bezwzględne matole, dlatego nie zarabiasz tyle co oni. Uświadom to sobie, oni są zwyczajnie lepsi od Ciebie. Nie zmieni to opodatkowanie, nawet gdy zabierzesz im wszystko, nadal
Jaki z ciebie przedsiębiorca?Kontrahenta masz jednego -swojego szefa. Jesteś etatowcem udającym przedsiębiorcę aby wydymać społeczeństwo na podatkach. Tylko tyle.
A całe to dorabianie teorii do tego dymania na podatkach to nic innego jak relatywizacja moralna.
Sam siebie usprawiedliwiasz bo nie masz odwagi spojrzeć w oczy- dymasz ludzi unikając podatków. Żebyś miał odwagę to przyznać przed samym sobą to nie czepiałbym się aż tak. Ale ty tu bijesz pianę bo w końcu ktoś zwrócił uwagę na te przewały?
I weź sobie "matole" powiedz, kto płaci więcej podatku ktoś kto zarabia 10 tys brutto brutto na etacie czy ktoś kto dyma na podatkach i wystawia fakturę na 10 tys netto. Nominalnie wylicz to sobie. A potem wyzywaj
O ile dobrze pamiętam @kosi_pisaki czy jakoś tak zna się na podatkach albo pisał coś o nich ale teraz nie chce mi się sprawdzać. Piguły zaczęły działać to idę odpocząć.
Dobranoc( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale to już chyba świta...
Mój ojciec od 15 lat prowadzi jednoosobową DG sprzedając narzędzia w swoim sklepie. Dla niego nowa danina to zarżnięcie jego biznesu, no chyba że będzie chciał pracować po 12-14 godzin dziennie, tak jak to robi do tej pory, za połowę mniejszy hajs. Myślisz, że będzie mu się chciało? Podpowiem tylko, że zrównają mu się pieniądze do zarobków kogoś kto miał w dupie samorozwój i zamiast pracować na swoim to sprzedaje np. w Castoramie.
Poza tym pomijam już fakt tego co "dostałem" od państwa. Uczelnia, która jedyne co mi dała to znajomych? Na resztę wiedzy musiałem #!$%@?ć sam, w IT książki są przeterminowane po 2 latach, więc nawet nie myślałem o wzięciu ich z biblioteki, bo ich tam nie było. Starzy dydaktycy mieli w dupie nowe technologie i uczyli rzeczy sprzed 10-15 lat. Nawet praktyk ta uczelnia nie