Aktywne Wpisy

mickpl +1127
Dziennikarz TVN24 zadał Glapie przydługie pytanie że kredyty som no drogie i co możemy z tym zrobić, jak zwiększyć dostępność.
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
źródło: glapa
Pobierz
Yuri_Yslin +72
Rocznik 87. Sporo z moich rówieśników z okresu 2012-2017 nie kupiło mieszkania. Ba, mało kto o tym myślał wtedy.
Czemu?
Bo nie było fomo. Mieszkania taniały lub przynajmniej nie rosły w zauważalny sposób. Wiele osób odkładało kasę, by kupić coś większego /docelowego, gdy przyjdzie pora. Mieszkało się na wynajmie, u rodziców, etc. Temat nieruchomości praktycznie nie istniał w rozmowach.
Dopiero
Czemu?
Bo nie było fomo. Mieszkania taniały lub przynajmniej nie rosły w zauważalny sposób. Wiele osób odkładało kasę, by kupić coś większego /docelowego, gdy przyjdzie pora. Mieszkało się na wynajmie, u rodziców, etc. Temat nieruchomości praktycznie nie istniał w rozmowach.
Dopiero

7:06, siedze w biurze, dzwoni telefon (nie wiem po co odebralam, bo klienci od 9 do 17) i zamiast slucham? Powiedzialam: wykop, slucham? Na szczescie jakas oferta gownoprenumeraty. Powinnam wrocic do spania.
#pracbaza #c-------------o #logikarozowychpaskow
źródło: comment_H8X5zPVvxNZAChTXLIsGm3Q3tC5bOK86.jpg
Pobierzedit: dobrze, ze człowiek po drugiej stronie też był nieprzytomny i nie rzucil mi: "usuń konto"
źródło: comment_pOScfr2AvB98zwvfuVKX5ptx0eTCZXer.jpg
Pobierz, w czym wam mogę pomóc chłopaki.
A tam jakaś baba, że system jej się rozłączył
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_2Vv99ynyD1y110BfIrGxfn23SD8v9Qdw.jpg
Pobierz@kawazrana: Gdybyś przypadkiem szukała pracy jako programista lub moderator, to wiesz gdzie nas szukać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wykop: czyżby wpadka?
@m_bielawski: Nie trzeba. Jeśli więc specjalnie załatwiałeś, to od razu informujemy - niepotrzebnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)