Wpis z mikrobloga

Czy zwracanie uwagi na szczegóły, których większość osób nie zauważa, nie przykłada do nich wagi jest w dzisiejszym społeczeństwie anomalią?

Nie wiem, czy dobrze to określiłem, ale perfekcjonizm jest obecnie światowym unikatem.
Czy to budowlanka, serwis samochodowy, elektronika, s--s, poprawne wysławianie się...gotowanie...
Zwrócenie komuś uwagi skutkuje wysłuchaniem wyzwisk, bo się za dużo wymaga.

Poniżej link do małego tasiemca, który to nie był zamierzonym tworem, a którego długość jest proporcjonalna do ilości osób wypowiadających się w temacie w sposób nie mający wiele wspólnego z logiką.

http://www.wykop.pl/wpis/20016025/jak-sadzicie-jestem-nienormalny-i-wymagam-zbyt-duz/

#psychologia #psychiatria
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy zwracanie uwagi na szczegóły, których większość osób nie zauważa, nie przykłada do nich wagi jest w dzisiejszym społeczeństwie anomalią?

@StaryWedrowiec: To zwykle cecha ludzi inteligentnych. Współczesnej szlachty. Plebsowi np. wystarczają duże c---i, farbowane blond włosy i jako taka d--a. Tipsy nie przeszkadzają.
A u mnie panna może być 10/10 na pierwszy rzut oka, ale jak zobaczę żółte zęby albo obgryzione paznokcie (lub ohydne tipsy), to z miejsca dostaje dyskwalifikację.
  • Odpowiedz
@Pieseu: Ja obgryzam paznokcie, robię to tak, żeby było równo, ale jednak. Więc nie oceniam ludzi po nałogach.
Ale z resztą się zgodzę. I fakt faktem wolę spędzić czas z pięknym, choć zewnętrznie nieatrakcyjnym fizycznie intelektem niż z ładną buzią, zgrabnym ciałem, za to z orzeszkiem zamiast mózgu.

Ale bywają wyjątki.
  • Odpowiedz
Więc nie oceniam ludzi po nałogach.

@StaryWedrowiec: Nałóg to a-----l czy n-------i. Bo już nikotyna czy kofeina to tylko przyzwyczajenia, które siłą woli można stosunkowo łatwo zmienić (w przeciwieństwie do jakiejś h-----y).
A co do paznokci, to ja je nawet piłuję po obcinaniu, bo ostre krawędzie mnie denerwują podczas pisania na klawiaturze...
  • Odpowiedz
ale Ty jesteś brzydki, co?

@cynamonowa: Do najpiękniejszych facetów pod Słońcem nie należę, ale dbam o sylwetkę, kondycję...a resztę nadrabiam intelektem.
Ogólnie słaba zagrywka z twojej strony.
Specjalnie na twoją prośbę zrobiłem zdjęcie dłoni.
Otwórz je w nowej karcie, co by w dużym powiększeniu i bez limitu czasowego zobaczyć szczegóły, które nie są widoczne w niepiwnicznym życiu. CZyli to, czego w sumie nikt nie zauważa w
StaryWedrowiec - > ale Ty jesteś brzydki, co?

@cynamonowa: Do najpiękniejszych fac...

źródło: comment_EucvefgHHvX88XkOFFMHB5D1E5MTq3Uo.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Nie bądź taki cwany. Masz brzydkie dłonie i jeszcze się podniecasz.

@ja_caly_na_bialo: Źle sformułowałeś wypowiedź. Nie podniecam się, ale fakt faktem te dłonie robią robotę pieszcząc kuciapki i resztę ciała kobiet ( oczywiście nie wszystkich, ale przebieg mają spory).
I to te kobiety się tym podniecają, a nie ja. Chociaż prawdziwy głośny jęk zmolestowanej tak brzydkimi palcami kobiety i mnie podnieca. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

I tu wracamy do sedna; dlaczego
  • Odpowiedz
@StaryWedrowiec: Poza tym r---------a mnie twoja pewność siebie. Ja, osobiście, wolę swoją kobietę zaspokajać kutasem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jedną. Nie kobiet. Kobietę. Nie rozumiem "ogierowatości" narodu, że niby więcej = lepiej. Że taki lovelas i ruchacz. Czy raczej, w twoim wypadku, macacz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ja_caly_na_bialo: Czy 37 letni facet ma z założenia mieć przeszłość związaną z jedną kobietą?
W którym momencie stwierdziłem, że w chwili obecnej nie jest więcej rozowych, niż jedna?

A1 jeśli chodzi o pewność siebie...hmmm...to chyba cecha osób, które nie boją się życia i nie dają za wygraną po pierwszej porażce.

A2 jeśli chodzi o "ogierowatość", to (mówię to tylko dlatego, że wątek podtagowałem w temacie psychologia), to co z tego ma to też
  • Odpowiedz
@StaryWedrowiec: Co do długości palców - aż sobie zmierzyłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mały ma 7 cm, środkowy 10. Nie wiedziałem, że są krótkie :(

Nie boję się życia. Bierę co chcem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No ja jestem raczej osobą, która się trzyma jednej baby. Co prawda,
  • Odpowiedz
Skąd wiesz, że twój kumpel spuszcza się po 5 minutach? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ja_caly_na_bialo: Spałeś kiedyś "na kupie" ( w jednym pomieszczeniu) z pozostałymi uczestnikami imprez?

Kiedy ktoś myślał, że wszyscy śpią, a ty tylko udawałeś, że
  • Odpowiedz