Aktywne Wpisy

szklarskaporeba +612
#korposwiat #pracbaza #big4 Młode roczniki są bardzo śmieszne. Dzisiaj '99 podszedl na open space do managera i powiedział ze albo pierwsze dwa tygodnia listopada będzie mieć wolne a potem home working do końca roku albo jutro rzuca wypowiedzenie xD. Pulsujących zawołam jutro z rozwinięciem sytuacji.

juzwos +779
![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

Robię sobie stronkę. Na razie tylko na localu. Bazowo jak się otwiera to jest adres np. "firstpage" i są linki. Jeden z tych linków prowadzi na następną stronę firstpage/secondpage, na której są następne linki. Chciałbym żeby jeden z nich prowadził na stronę firstpage/admin (link do stronki firstpage/admin) jest też na stronie głównej).
I tu mam problem. Po ustawieniu w urls adresu tej trzeciej strony na "firstpage/admin" tak naprawdę w przeglądarce próbuje się otworzyć strona firstpage/secondpage/admin bo jestem na stronie firstpage/secondpage i to "admin" jakby dodaje się do adresu url, a nie go zastępuje takim jakbym chciał.
w urls.py site mam:
urlpatterns = [
url(r'^admin/', include(admin.site.urls)),
url(r'', include('blog.urls')),
]
a w blog urls.py:
urlpatterns = [
url(r'^$', views.postlist, name='postlist'),
url(r'^secondpage/', views.drugi, name='drugi'),
]
Trochę zagmatwałem, ale mam nadzieje, że w miarę zrozumiale ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#naukaprogramowania
Ciekawe, że jak wchodzę na stronę "admin" ze strony głównej, to wyświetla się dobrze i wchodzi link firstpage/admin bez problemu. Tam w html mamy:
ADMIN
=====
Z drugiej już nie chce.
html drugiej strony wygląda tak:
...
ADMIN
=====
WSTECZ
======
...
Jak widać, przycisk WSTECZ, to pusty link, ale tak naprawdę przeglądarka stara się wtedy otworzyć firstpage/secondpage. Tak samo ADMIN po