Wpis z mikrobloga

Pytanko mam do #django, które zacząłem w końcu powoli ogarniać.
Robię sobie stronkę. Na razie tylko na localu. Bazowo jak się otwiera to jest adres np. "firstpage" i są linki. Jeden z tych linków prowadzi na następną stronę firstpage/secondpage, na której są następne linki. Chciałbym żeby jeden z nich prowadził na stronę firstpage/admin (link do stronki firstpage/admin) jest też na stronie głównej).
I tu mam problem. Po ustawieniu w urls adresu tej trzeciej strony na "firstpage/admin" tak naprawdę w przeglądarce próbuje się otworzyć strona firstpage/secondpage/admin bo jestem na stronie firstpage/secondpage i to "admin" jakby dodaje się do adresu url, a nie go zastępuje takim jakbym chciał.

w urls.py site mam:

urlpatterns = [
url(r'^admin/', include(admin.site.urls)),
url(r'', include('blog.urls')),
]

a w blog urls.py:

urlpatterns = [
url(r'^$', views.postlist, name='postlist'),
url(r'^secondpage/', views.drugi, name='drugi'),
]

Trochę zagmatwałem, ale mam nadzieje, że w miarę zrozumiale ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#naukaprogramowania
  • 6
@laki1: jak wchodzę w linka firstpage/admin na głównj stronie to się ładuje dobrze, ale jak wejdę w tego samego linka ze strony firstpage/secondpage to już się nie ładuje, bo to "admin" dodaje się do adresu url więc wtedy mamy firstpage/secondpage/admin i strona się nie otwiera.
@peterek93: Dodanie "/" przed linkami wywali w ogóle błąd.
Ciekawe, że jak wchodzę na stronę "admin" ze strony głównej, to wyświetla się dobrze i wchodzi link firstpage/admin bez problemu. Tam w html mamy:

ADMIN
=====

Z drugiej już nie chce.

html drugiej strony wygląda tak:
...

ADMIN
=====

WSTECZ
======

...

Jak widać, przycisk WSTECZ, to pusty link, ale tak naprawdę przeglądarka stara się wtedy otworzyć firstpage/secondpage. Tak samo ADMIN po