Wpis z mikrobloga

@lerner: w prawicowym pogladzie rola państwa jest ograniczona do minimum, to wlasnie lewica popiera socjal i rozbudowane systemy pomocy. Innymi słowy pis to lewicowa "chadecja", jak to wspominasz. Chyba, że tworzysz jakieś nowe pojęcia czym jest prawica a czym lewica.
Serio Ty jakoś dziwnie czytasz. ...a nie zauważyłeś, że wszędzie piszą o tym ze ma być w koncu zaorana patologia jaką jest jednoosobowa DG i to właśnie te pasożyty i kombinatorzy zrekompensują obniżone wpływy do budżetu?

@Cheater: co #!$%@??

Tak się składa że od 7 lat taką prowadzę. I od tego czasu odprowadziłem jakieś 250 tysięcy podatku plus zus. Nie wiedziałem że tworzę patologię, jestem pasożytem i kombinatorem :(

no tak,
Pobierz list86 - > Serio Ty jakoś dziwnie czytasz. ...a nie zauważyłeś, że wszędzie piszą o t...
źródło: comment_KNzDWbsJmwA4GX2J4LOSY0feGtm3OlMQ.gif
@fenr7r ale co mają te statystyki gdy wciąż tu pracuję i płacę podatki? Raptem mam zacząć płacić wyższe bo ktoś był leniem? Opodatkujcie tych co stąd wyjechali a nie tych co płacą na utrzymanie patologii i nierobow
@fenr7r uważam że to #!$%@? żądać by ktoś płacił większy procent swoich zarobków bo miało się jakiejś ambicje, tak jakby 20% od 10000 było mniejsze jak 20% od 2000zl. #!$%@? nie sprawiedliwość ta wasza socjalistyczna progresja z której na 1000% będę musiał oddawać więcej kasy, a mieszkania mi nikt nie sfinansuje i wyższy podatek sprawi że zostanie mi jeszcze mniej na życie a być może i wegetacje. Także brawo dla was. W
@Cheater: Nie ważne jakie, ważne że ponad dwukrotnie chcą mi zwiększyć obciążenia działalności.
Ale zmniejszą pracownikom, więc te parę stówek kosztów pracy zostanie w firmie, będzie na nowy podatek wlaściciela.
Tak czy inaczej, poobserwuję nowy tag z zainteresowaniem.
Raptem mam zacząć płacić wyższe bo ktoś był leniem?

@steemm: masz płacić wyższe bo tak będzie bardziej efektywnie dla naszej pięknej gospodarki, pozdrawiam und ściskam. Jak chcesz żyć kiedyś w cywilizowanym kraju to musisz zacząć dilować z tym, że polska jest konstytucyjnie społeczną gospodarką rynkową, a nie akapem. Najwyższy czas, żeby zaczęła zmierzać w kierunku bycia nie tylko konstytucyjną, ale również realną.
@Cheater: moi klienci są w 100% poza granicami Polski. Za to zarobione pieniądze wydaję tutaj. Jak będę ich miał mniej to mniej wydam i mniej wpłynie np. z VAT. Może bym nie kupił samochodu, więc ani cło, ani vat z niego, ani paliwo też by nie dotowało państwa.

Przez procentowo masz na myśli że np. biedny zarabia 3000 brutto, z czego 500 idzie na podatek i 1000 na zus, zostaje mu