Wpis z mikrobloga

Ostatnio wykańczamy dom u młodego małżeństwa. No i przyszło nam malować pokój dla ich dziecka- synek około 5 lat. Nie żadna patologiczna rodzina, bogaci ludzie i stawiają właśnie dom. No i wybrali farby do pokoju- taki róż majtkowy. To ja się pytam- dla chłopca to tak różowy chyba średnio pasuje hehe. A oni, że Bartuś różowo będzie miał w pokoju bo to słodkie jest i w ogóle. Chłopaka ubierają w jakieś różowe k---a ubranka non stop, rajtuzki itp, że wygląda jak dziewczynka. W ogóle kiedyś dobrze, że powiedzieli do niego Bartuś bo pierwsze dwa razy jak nim na budowie byli postępy oglądać to myślałem, że dziewczynka. Wczoraj to już ku...wa przegięcie było bo młody z lalką w ręce chodził. Tak troche ich podgadałem bo w sumie bardzo mili rozmowni czy by autka nie wolał a oni na to, że bardzo chcieli mieć córeczkę zawsze. No i się synek urodził ale to nic nie szkodzi bo przecież teraz dziecko można wychowywać jak się chce. Noż w dupę ja nie wiem, czy to znowu jakieś #gender czy ki ch...j ale mnie z butów wyje...ało. Współczuję chłopakowi, jak do szkoły zacznie chodzić, bo rodzice mają takie widzimisię. Przecież dzieciaki go tam zjedzą, jeszcze pewnie makijaż zacznie sobie robić jak ten chłopaczek z yutuba ostatnio. Szkoda słów bo niby inteligentni ludzie a tak naprawdę coś im się w głowach pomieszało.

#jajcanarobocie #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@StarsThief: ty cos masz z glowa jakies zaburzenia maniakalne ze wszedzie zakazy i totalitaryzm widzisz, dzieciak jest krzywdzony przez rodzicow a ty winisz prawice, tacy fanatycy jak ty to w newsweeku pracuja, pokaz im swoje komentarze od razu cie przyjma
  • Odpowiedz
W okresie starożytności (świetność Cesarstwa Rzymskiego) różowy był kolorem chłopięcym.

@FIFO: W tradycji ludowej do lat '70 różowy był kolorem męskim - bo to taki rozwodniony czerwony, a czerwień to kolor mężczyzny, kolor kogucich grzebieni, kolor walki.
  • Odpowiedz
@kopytkujacy_bombelek: jeśli chcesz wkraczać do tego domu z pomocą społeczną, to tak masz skrajne poglądy i jedyną właściwą - swoją wizję świata/ wychowania dzieci, którą chcesz siłą (za pomocą organów państwowych) narzucić innym, to tak. Masz poglądy totalitarne. Zastanów się nad sobą, jeśli cię to zaskoczyło.
  • Odpowiedz
@darkspell: W okresie starożytności (świetność Cesarstwa Rzymskiego) różowy był kolorem chłopięcym. Rozumiem, że gorszy Ciebie ten kolor u chłopca, zaś pewnie przejmowanie męskich wzorów zachowania przez kobiety jest czymś normalnym? To jest tak grząski temat, że nie wiem czy jest sens w ogóle zaczynać dyskusję.

@FIFO: Jeszcze za czasów jak ja byłam mała tak było (nie, nie było to w czasach Cesarstwa Rzymskiego ;)). A moi synowie lubili
  • Odpowiedz
@Jan0l: Ten Twój obrazek nie rozróżnia płci ocenianej np. na podstawie genotypu, od płci "społecznej" zwanej "gender". Nie żebym tego bronił, ale ludzie zajmujący się gender wprowadzają takie rozróżnienie, dlatego według nich w tym obrazku nie ma żadnego dylematu, bo "gender" to co innego niż "s-x", czyli płeć.
  • Odpowiedz